懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 10:25 發表

我仲衰過你 我食媽媽丸 連蛋都冇食mouth:mouth:" />

唔知早排係咪成日食麥當勞 阿b 好長胎 隔14日去照

但係大左17日

我都有認同感呀,因為我之前10週去照過bb2.80cm再過多10天再去照醫生話bb已經有12週啦,5.66cm啦,因為我之前都是每晚都是吃麥當勞唔知有沒有關係

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 terence_mandy 於 09-3-20 11:48 發表

我都有認同感呀,因為我之前10週去照過bb2.80cm再過多10天再去照醫生話bb已經有12週啦,5.66cm啦,因為我之前都是每晚都是吃麥當勞唔知有沒有關係

係囉 我本來照果日係9week1d 而家變左9week4day

其實如果我計m 應該係10week5day

男爵府

我上個weekend,夜晚好肚餓,叫左老公買個漢堡包俾我消夜.....結果佢買左2個,我食晒...食完2個鐘之後先瞓...哈哈~~

其實...中意食漢堡包入面既茄汁咋....酸酸地~

之後俾朋友鬧我,食2個包咁多...>.<

複式洋房

又好想食添

一係長到同我m期size一樣我就停啦

複式洋房

飲包奶去訓一陣先

複式洋房

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 11:46 發表

編輯個人資料-->個性化資料-->個人簽名 (500 字節以

內)不支持自定義 Discuz! 代碼(即係第三格空白格)-->

貼上你條BAR

提交 你試下咁樣 我係咁樣整 ... ...

我試左好多次都唔得呀.....

成功啦! 原來要自己教返"顯示"架!
唔該晒你呀!

大宅

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 11:13 發表

哈哈 使唔使問到咁出面阿 問照到仔定女都好丫 照到係仔未:;pppp:

@陳師奶@,

我諗住照到囝定女都唔話佢知!! 囝女都係我既骨肉!!! 6299 兩老成日自出自入上黎我屋企攪攪振!!! 都係想有答案姐!!! 真係老土吖!!

waowaoB ~ 7 Lbs

民房

前2星期同前晚都有作小產,好擔心呀!!
醫生話係懷孕既正常現象,10個有3-4個都會有,照超聲波同聽心跳機都聽/睇到bb有心跳,尋日bb既size亦比前2星期作小產時候大左1倍有多,依家有24.8mm,醫生開左1星期病假比我休息,不過公司太多野做,呢2日都仲有返工,聽日至真正開始休息.....下星期二就返威爾斯睇第一次產科,如果有需要先再延長病假!!希望無事啦~

民房

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 11:50 發表

係囉 我本來照果日係9week1d 而家變左9week4day

其實如果我計m 應該係10week5day

原來食蛋咁有幫助架,如果我計最後m既日子計就有12wks,不過依家有9wks,睇黎我都要食多d豬柳蛋漢堡至得啦!!

男爵府

原帖由 kd-bb 於 09-3-20 12:13 發表
醫生話係懷孕既正常現象,10個有3-4個都會有,照超聲波同聽心跳機都聽/睇到bb有心跳,尋日bb既size亦比前2星期作小產時候大左1倍有多,依家有24.8mm,醫生開左1星期病假比我休 ...

你要小心D, 做野還做野, 點都係BB緊要D, 多D休息, 好快就無事架喇:D

大宅

原帖由 terence_mandy 於 09-3-20 11:48 發表

講開食麥記, 自從有咗我都食咗好多麥記, 因為我係勁嘔果隻, 唯一食豬柳蛋漢堡就唔會嘔呀!! 哈哈!!講開, 今餐又想食老麥tim!!!

大宅

我都好想吃豬柳蛋漢堡, 等我今晚放工買個先.

大宅

休息多d 呀, 我之前4-5week 都有這個情況, 醫生比了一個星期假我休息先無事.

我下星期week 10, 會再照, 希望個胎有長大

原帖由 kd-bb 於 09-3-20 12:13 發表
醫生話係懷孕既正常現象,10個有3-4個都會有,照超聲波同聽心跳機都聽/睇到bb有心跳,尋日bb既size亦比前2星期作小產時候大左1倍有多,依家有24.8mm,醫生開左1星期病假比我休 ...

大宅

醒目開學勳章

Name/EDC/Hospital/Doctor
bibifa1225/10月1日/田中/豐田記念醫院
emily1118/10月1日/余啟文/仁安
waowaowao/10月2日/余啟文/法國
yee79/10月2日//法國
orenji/10月2日/游洋/法國
tko123/10月2日/江孟儀/QE or法國
123914BB/10月2日/胡廣森/瑪嘉烈
duck1223/10月4日//
terence_mandy/10月4日/吳崇傑/仁安
LLeung/10月5日/韓苑莪/仁安
catecat/10月5日/張國良/廣華
SweetAA/10月5日/袁靄珊/威爾斯or仁安
brittleiris/10月7日/周美仙/屯門醫院
alexkamkam/10月8日//威爾斯
chucon/10月8日/林靜鴻/浸會
ce917917/10月8日/勒嘉仁/法國
queen_baby/10月9日//廣華
奀b豬媽咪/10月9日/潘鍚昌/
choipooo/10月10日/威爾斯
香香/10月10日/威爾斯
linachiu1982/10月10日/張國良/法國
yee2008/10月12日//
maumeg/10月12日/盧乃本/浸會
小娜子/10月12日/尤漢維&余啟文
gulolo/10月12日/余若星/QM
mat媽/10月13日/黃建明/QE
jkfamily/10月14日/曾祥風&余啟文/QE
Ringco/10月14日/鄧錫英/荃灣港安
nana11423/10月15日//瑪嘉烈
imyim/10月17日/李福謙/
karih/10月17日/蔡玉/威爾斯
baby525/10月17日/馮家驃/ 聖保綠
CBabeY/10月18日/霍詠儀&張國良/QE
@陳師奶@/10月18日/巫少慈/張學勤/QE
翡冷翠/10月19日/張智/廣華
yeeyee_mama/10月21日/威爾斯
candy1127/10月23日/東區尤德
galaxy1116/10月24日/張智/威爾斯
珊珊來遲/10月25日
singsingb/10月27日/仁安
annie_k/10月27日/陳柳娟/法國
oksweetie/10月29日/陳麗燕/廣華
寶寶龍/10月30日/張國良/法國
dendenkwok(準爸爸)/10月初//QE
vinci80/10月中//威爾斯
CoffeeCake/10月尾/張國良/法國
Awesomeada/10月尾/蕭景生/廣華
lepetitgoldfish/10月尾/伍菁華醫生/嘉諾撒醫院
koey5/10月尾/東區
janemarple28/10月尾/瑪嘉烈/余啟文
Lenatsang//方敏豪/QM
小科豆///政府
qqmmbb2009///威爾斯
may2009/10月/荃灣港安
mylovelyBB//瑪麗
cosechan///
ms_tea///
rubydon///
lifeaspig/10月//
kd-bb/10月20日/威爾斯/劉玉鳳醫生
必朱/10月6日/仁安/霍詠儀

大宅

醒目開學勳章

報吓到先 , 嘩咁快 part 2 啦 !
大家好 ! 我今次第2胎 !

上一胎勁 like 麥當當 , 但今次見到都想嘔 ! 真奇怪真奇怪 ! 反而鍾意食菜 !
但條"利" 生哂飛滋 !

大宅

可以公開你地食麥記既咩食品呢? 我多數食魚柳飽餐或者板燒雞腿飽餐咋, 係咪都應該轉食豬柳蛋漢堡呢 ?

禁止訪問

大宅

原帖由 珊珊來遲 於 09-3-20 13:05 發表
哗! 咁快就開咗part 2啦....不過10月真係好多人生bb, 昨日見到我個朋友, 佢老婆都係駝緊第二胎, 重要係10月頭生, 我覺得真係好Q. 我之前重唸往問佢第一個B個D嘢可唔以PASS俾我(衫仔, 車仔...ETC), 但係而 ...

我又係勁中意食薯片呀, 麥當當既薯條, KFC 既薯塊, 卡樂B出品既杯裝薯條係我近期既飛佛添呀

複式洋房

HIHI
咁多位媽咪你地好AR, 我預產期係 10/31 AR
請多多指教!!
係呢想問下你地有無話係邊間看醫生做產險?
有無好醫生介紹? 收費如何?

男爵府

原帖由 窮師奶 於 09-3-20 13:10 發表

我又係勁中意食薯片呀, 麥當當既薯條, KFC 既薯塊, 卡樂B出品既杯裝薯條係我近期既飛佛添呀

你食果d全部都好熱氣wor~ 一.一"

我唔係成日食,一星期食一次左右啦,因為麥記始終係fast food,d野唔健康得去邊....

我會揀漢堡包食,因為係包類之中,最低卡路里的, 而且,茄汁同酸瓜酸酸地, 開胃~

之前有食魚柳包,但因為怕d沙律醬同菜易有菌,所以好少食了~

首頁

尾頁

跳至