自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔講以為係賓妹

https://hk.celebrity.yahoo.com/% ... 1%8C-214500854.html

心穎企定定受訪,心情似乎唔錯。查看相片
心穎企定定受訪,心情似乎唔錯。
更多
自偷食事件後被判「死刑」的黃心穎,連月來過着零工作的日子。她承認從未想過轉行,問到是否等待機會翻身?她只以「隨緣」兩字回應,又表示靠之前買下的樓盤收租,生活絕對不成問題。而她日前現身時,發現其右腳多了一個玫瑰紋身,莫非是象徵重生?

曾被無綫力捧的花旦黃心穎,去年4月背男友馬國明偷食人夫許志安後,事業和愛情一鋪清袋,避走美國大半年。她於去年12月返港至今3個月,一直沒有任何工作,自言多數留在家中,做了很多以前未做過的事:「近排第一次煲湯畀阿爸飲,佢好感動……好似等咗好多年咁。可能以前放得太多時間喺工作上,依家好隨心、隨緣,冇工作就好好享受生活,學習照顧狗仔,學吓Fitness同煮嘢食,不斷增值自己。」

未計劃復出時機

提到無綫缺花旦,可有想過復出?她語帶保留:「呢樣嘢我冇乜接觸,亦冇乜去諗,遲啲先算啦!至於我有乜打算?呢一刻又冇喎!冇諗咁多呀,都係好隨緣。」她指公司現時仍未有指示,繼續「被放假」,又指未想過轉行,不明白為何之前被傳做地產:「我唔係好明點解會咁講,真係冇諗過會做。」心穎早年買下樓花價值800多萬的新樓,她透露收樓手續已完成,並已成功出租,基本上沒有供樓壓力。

家庭飯局晒溫馨

最令心穎放心的,是參演劇集已先後播出街。有指她為同劇演員帶來「機會」,她卻不太認同:「唔好咁講,冇話邊個帶旺邊個,拍劇係Teamwork,所以好開心有好成績。」她強調現時單身,早前的緋聞對象只是朋友關係,並斷言:「拍拖?唔會,都係朋友嚟。」直言經過去年的艱難時期後,明白沒人比得上家人的愛。

日前,心穎就出席家庭飯局,為即將返回溫哥華的家人送行。當晚7時許,她先離開寓所,再乘車往接載家姐心美與心慧,一行人去到九龍城落車。逗留個多小時後,心穎先送爸爸回樂富,之後直接返回家中,修心養性。記者當晚發現心穎右腳多了一個玫瑰紋身,事後問到有何含意?她只表示:「多謝關心。」

心穎右腳多了一個玫瑰紋身,根據網上資料,黑玫瑰代表死亡之花,寓意重生,亦有另一說法是代表神秘的愛情。查看相片
心穎右腳多了一個玫瑰紋身,根據網上資料,黑玫瑰代表死亡之花,寓意重生,亦有另一說法是代表神秘的愛情。
更多
因偷食事件形象插水,但心穎對娛樂圈仍未死心。查看相片
因偷食事件形象插水,但心穎對娛樂圈仍未死心。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

叫佢摺埋啦,冇人想睇佢呀

jnc.    發表於 20-3-10 00:04
rayrayus    發表於 20-3-9 20:49
girlbear    發表於 20-3-9 14:47
Reema    發表於 20-3-9 14:21
rainbowchuuu3    發表於 20-3-9 12:45
hellohelloruby    發表於 20-3-9 12:40
chonghiuching78    發表於 20-3-9 12:37
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

佢d私家衫好唔掂

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

畀面勳章

其實唔講佢形象
佢做戲我覺得都係麻麻地
要再浸下,而家咁多時間又唔等錢洗
又無諗住轉行其實都可以讀下演㙯尼方面既野

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

無人想睇佢囉~~~

公爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

唔想再見到佢呀~!! (雖然我本身都唔睇TBB)

公爵府

牛年勳章

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

收檔啦

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

趁後生快D 轉行啦, 無左觀眾緣仲想翻身, 佢今次有聲有片, 好多人都唔會唔記得

珍珠宮

佢可能仲覺得自己好靚一定有運行。
磨多幾年人老珠黃先會發現自己原來太任性。
最後可能草草搵個鬼佬嫁左去。

APIGMA    發表於 20-3-9 13:36

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

子爵府

佢簡直係女版阮民安
我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

男爵府

回覆樓主:

算吧啦佢~

珍珠宮

回覆樓主:

咁多港姐,駛乜要佢呀?!

大宅

好惡心,幾時先收皮呢,黃心穎,搞人夫仲要有男朋友

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

佢真係好厚面皮,好心啦
佢唔係以為自己係女版陳山蔥呀嘛~

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

佢真係要試下食蕉連皮...

首頁

尾頁

跳至