網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

AC117 發表於 20-6-5 16:57
回覆 mandychim0407 的帖子

日本效率真係快過淘寶,同一天兩边都有買嘢,日本貨已到集運了,我用同一間集 ...

請問以架在日本版樂天買左去佢指定集運那!我貨已到但原來要個人資料上載先可以集運?知道操作怎?上載身分證等安全嗎?謝謝

伯爵府

anlywan 發表於 20-6-11 22:03
請問以架在日本版樂天買左去佢指定集運那!我貨已到但原來要個人資料上載先可以集運?知道操作怎?上載身 ...

不用喎!我在集運只需电話及电邮登記,集運要求?個人資料仲要身分證,真係小心d,用過兩間都未試過

男爵府

AC117 發表於 20-6-12 00:36
不用喎!我在集運只需电話及电邮登記,集運要求?個人資料仲要身分證,真係小心d,用過兩間都未試過
...

我們是Rakuten Global Express客服。

由於「犯罪收益轉移防治法」修正,因此使用本服務的用戶,包括居住地在海外的用戶,也必須進行「本人認證手續」。
同時,為了確認用戶的相關資訊,根據您所持有的文件種類,您將會需要提交2-3份文件。

您的顧慮我們十分理解,您可以在上傳文件中遮擋不必須提供的信息。
参考以下信息确认您提交的文件满足要求

・兩份同时记载您的姓名,出生日期和當前地址的文件

或者

・一份记载您的姓名,出生日期和當前地址的文件,以及一份记载您的姓名和當前地址的文件

或者

・一份记载您的姓名和出生日期的文件,以及兩張记载您的姓名和當前地址的文件

伯爵府

anlywan 發表於 20-6-12 11:55
我們是Rakuten Global Express客服。

由於「犯罪收益轉移防治法」修正,因此使用本服務的用戶,包括居住 ...

這是官方集運?我剛剛在6号集運代收現在已到香港,也沒有這情況

男爵府

AC117 發表於 20-6-12 12:05
這是官方集運?我剛剛在6号集運代收現在已到香港,也沒有這情況

是!你用不是這官方集運嗎?不是一定要用呢間?我當時不知!訂了貨!查收時才知要先身份認証後才可以把貨轉運回來!如知我一定不訂

男爵府

AC117 發表於 20-6-12 00:36
...

我應用番buy and ship作轉運算!當時以為去官方指定集運一定較方便!怎知要咁多嘢提交証明先可以

伯爵府

anlywan 發表於 20-6-12 14:54
我應用番buy and ship作轉運算!當時以為去官方指定集運一定較方便!怎知要咁多嘢提交証明先可以
...

用4px 只要詳細申報貨品,他們們拆貨重合,我訂眼鏡都唔平,如果要咁申報焗住用,除ID有咩嘢可証明,唉!連樂天貨都唔送真係好麻煩

公爵府

官方集運係要上傳身份證的. 私集就唔使.

男爵府

Yeelim 發表於 20-6-12 17:34
官方集運係要上傳身份證的. 私集就唔使.

請問你有上傳來用佢官集嗎?謝謝

公爵府

是的, 用過日本官集要上傳的. 由於我知道日本好多野都要實名的, 所以覺得無問題.
上傳時我記得可以劃左部份私人資料先上傳的. 如身份證的部份數字咁. 因為都3-4年前上傳的, 記唔晒了. 唔好意思!

子爵府

anlywan 發表於 20-6-13 14:48
請問你有上傳來用佢官集嗎?謝謝

影左相再係手機掩蓋樣貌個d敏感資料就得

我反而想知佢官集係唔係貴過私集例如buy and ship?

男爵府

Yeelim 發表於 20-6-13 14:56
是的, 用過日本官集要上傳的. 由於我知道日本好多野都要實名的, 所以覺得無問題.
上傳時我記得可以劃左部 ...

是!後來我在電郵中有問到!但我只遮蔽了身分證號碼!其它冇!唔知個樣都可遮(emoji)!以架收到電郵話通過了!謝

男爵府

sisilee321 發表於 20-6-15 15:36

我反而想知佢官集係唔係貴過私集例如buy and ship?

我其實唔知咩價左右!我買左6支增髮水!以架要求包裝中!知幾錢話妳知

公爵府

私集是平D的. 但我試過私集會唔見野. 如果發貨的是用郵局當信件寄, 私集就未必收到. 如果發貨用COURIER的就無問題.
所以買貴的野, 我都係會用番官集的. 平的野, 就用私集.

男爵府

sisilee321 發表於 20-6-15 15:36

剛運出件貨!2513g 25*18*17運費要4130日元!是有些貴

子爵府

anlywan 發表於 20-6-15 20:46
剛運出件貨!2513g 25*18*17運費要4130日元!是有些貴

唔該

首頁

尾頁

跳至