醫護健康

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

forgeneralonly 發表於 22-3-4 12:19
回覆 yuki2431 的帖子

明白,希望大家都冇事,因為喺私家醫院照一照到成幾千蚊。 ...

唉,希望快啲過去.......

複式洋房

回覆 forgeneralonly 的帖子

我係尖沙咀既 卓越醫務中心睇。照超聲波佢會refer 你去第二間,我都等左一個月先有得照。價錢係:$950診金,照就$1600。

洋房

我隻手都腫咗

複式洋房

回覆 micyeung0921 的帖子

唔該晒呀

男爵府

2024勳章

我打第一針10日後頸有腫脹,發覺呑嚥困難連口水都呑到痛,以為是發炎唔知係副作用,去診所食抗生素係細粒咗但食藥的副作用好大停咗4日份量,所以30日後又去打第二針,現在又大番好難呑野食要咬到似粥水先呑到,摸落去頸粒野好大粒有2cm大,識走位的,我應該直接去私家照?定睇政府醫生呀?好驚會因食野噬死,救教。

複式洋房

回覆 ShingLing88 的帖子

如果連食嘢都有影響你真係要去睇醫生

複式洋房

回覆 ShingLing88 的帖子

再去睇家庭科醫生叫佢俾意見轉介

洋房

回覆 dolaveve 的帖子

我係2月1日打第二針復必泰,打完之後好唔舒服,搞到請問2日病假

複式洋房

ShingLing88 發表於 22-3-6 18:08
我打第一針10日後頸有腫脹,發覺呑嚥困難連口水都呑到痛,以為是發炎唔知係副作用,去診所食抗生素係細粒咗 ...

你快啲去睇普通診所醫生,等佢寫封轉介信你出去照啦!你有信再pm我,我比我上次去照超聲波間資料你啦!你好似嚴重過我,我同你位置唔同,我係左邊鎖骨位有兩粒野,第二針打完開始出現,大約0.5cm,上星期一打左第三針,同一位置再腫脹及痛,依家唔痛,粒野應該有1.5-2cm,我仲等緊佢變細,我依家係肉眼都睇得出兩邊係唔同,我唔諗住睇醫生喇,都係比抗生素,都冇用既.....我睇多一星期兩星期,都唔細返就去照多次安心啲

大宅

我想問下有咩醫生介紹 我又發覺頸近鎖骨附近腫左 摸就有2粒好似瘤 吾通都係關打針😢

別墅

yuki2431 發表於 21-7-15 20:03
我係7月2日打第二針復必泰後,第二日就針口位痛、頭痛、頸部好痛(打針果對),第三日就冇頭痛,頸就少少痛 ...

我本身有耳鳴打第一針科兄耳鳴勁大聲

複式洋房

MKY 發表於 22-3-15 00:45

我想問下有咩醫生介紹 我又發覺頸近鎖骨附近腫左 摸就有2粒好似瘤 吾通都係關打針&# ...

你去睇普通醫生先,同佢講左你情況,佢會寫張轉介紙比你,你就可以出去搵地方照下超聲波。我果兩粒野仲係度,我諗都共存架喇(emoji)

複式洋房

Leeyiukuen 發表於 22-3-17 22:48
我本身有耳鳴打第一針科兄耳鳴勁大聲

咁有冇睇醫生?依家好返了?打第二針最好問左醫生意見先

男爵府

2024勳章

謝謝jm回覆,唔知妳情況改善咗未呢?我情況係仍然頸有腫脹,呑嘢依然難呑,成日會口乾乾咁。最近去咗抽血驗同埋排咗期照超聲波,希望照到結論啦!唔知大家情況點呢?有空大家傾下偈,鼓勵下啦!第三針打完又嚴重咗,啲起心肝去睇醫生,希望無事。

首頁

尾頁

跳至