婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

ChingChing19 發表於 23-6-5 20:09
回覆 kwhkwh 的帖子

你鬧醒我就啱啦,所以我依家的起心肝去離開呢個地獄,哪怕奶奶到時分我一半身家同俾贍 ...

吓!你奶奶一個月收你二萬家用,佢仲咁對你!
你實在太委屈啦!

洋房

同你情況一樣,又係同99住
一星期只係喺娘家住2日1夜可以唔使同個b對住佢,點知每次要影相交差
我生bb唔係為咗應酬㗎
有錢真係自己揾地方搬出去,c6跟唔跟你搬就自己決定

水晶宮

BK Milk勳章

睇你做唔做得出,
既然傾唔掂佢一定要同99住,
佢就同99住到夠,
响外家附近租屋住,
唔需要經你老公同意,
唔需要同佢講,
小朋友俾外家睇住先,
搞掂晒所有嘢,
小朋友响外家,
遲下請工人睇小朋友
即日通知佢我頂唔順,
我今日即日搬走左,
屋已經搞好晒,
你搬唔搬自己決定,
唔阻佢孝順,
但你又無理由虐待我同小朋友住垃圾屋,
你有你選擇權我都有,
暫時我屋企歡迎你番嚟,
所有嘢不變,
只係唔會同99住,
佢自己考慮清楚係咪一定要同99住,
係既唔阻佢,
佢如果要離婚就離,
小朋友跟你
唔需要同佢嘈,
佢有佢選擇你有你自由,
唔水同佢嘈

水晶宮

BK Milk勳章

仲有你唔好再俾錢99,
你無責任俾錢佢,
佢哋講就講我俾晒錢我外家,
有咩同我ma講,
我租屋搞屋企都無錢,
日後要交租要請工人,
叫你仔養你,
我又唔係你个女

複式洋房

性格問題啦, 咁容易話你你就信晒
淨係話你同BB身有臭味都已經反抗得

複式洋房

樓主慘慘豬 已經生活係水深火熱之中仲要比人係咁話你蠢 so9sad
想走就走唔洗諗咁多人地點睇
每個人都有自己選擇
自私又點? 係D咁重要GE關頭老公又唔幫手點解唔可以自私D?
開頭睇真係以為你無老公 講咁耐都未見你講你老公LOL
唉 你應該比人PUA得太耐了 所以唔夠自信

BTW無覺得搵4萬真係做到哂養小朋友請工人又要生活到
就咁講請工人好似5千一個月 但雜費都唔少
又AGENCY FEE又多個人食野又要買下機票比工人返鄉下
都仲未計出黎住可能要交租小朋友讀書學野去玩又要錢
好大機會仲要比家用自己父母真係有D難計

樓主加油 唔洗太在意人講乜 自己諗掂數就得
一人把口好難令所有人都理解同明白你
祝安好

複式洋房

反正同個老不死相處不了,我勸你慳返咪再比家用佢作無效投資,錢慢慢收集起來搵律師辦理離婚同揾屋搬,至於人點講不重要,最重要你pocket裏便有什麼

珍珠宮

樓主搬走咗過新生活未呢?
衣服有噏味,會唔會因為你同bb另外掛衫,天氣潮濕,會噏出味,可以買啲除味殺菌既洗衣珠,我家人都有人返工好大味,佢啲衫洗極都有味,用呢啲洗衣珠好咗好多

伯爵府

2024勳章

樓主,你依家點喔

大陸既奶奶係好變態架
成日當新抱係免費工人

變態之事不能盡錄

大宅

ChingChing19 發表於 23-6-5 16:09
果時未認清真相,真心奉勸所有新抱如果同奶奶住,一律最好不要生育,只會產生更多分歧,更多問題,同埋害 ...

我相信不是所有奶奶都係咁 也相信不是所有新抱都會咁忍奶奶
我同奶奶住還好,有人幫手接小朋友放學、學校打來有咩事都可以叫奶奶去接、晚上煮埋飯 晾衫。
唔係所有奶奶都係衰人

珍珠宮

Kammui916 發表於 23-7-29 11:43
我相信不是所有奶奶都係咁 也相信不是所有新抱都會咁忍奶奶
我同奶奶住還好,有人幫手接小朋友放學、學校 ...
咁你真係好幸福,遇到個好奶奶

大宅

樓主 你有四萬月入 見識都好廣
出去租萬蚊樓請個工人都唔洗二萬
唔洗住垃圾屋
你老公唔搬咪自己搬

男爵府

ChingChing19 發表於 23-6-5 16:18
果時老公話會上進,努力做其他工,結果... 我依家睇清事實,俾足機會佢,我諗我亦係時候重新出發
...

我仔出世時我奶奶又係叫我手洗bb所有野,d沖涼布勁重,洗到我手爛,之後我同C6發火,佢放工洗,之後99有話我辛苦咗佢個仔,我咪話佢又唔係幫我,佢都係幫佢自己個仔做野遮。。。之後都有银,我叫c6快d走。。。。
同你老公講,
一係離婚,bb一定係歸你(因為太細除非你吸毒/會傷害bb)男家就算再有錢都無用只是可以比多d錢你照顧好bb,你有權只比爸爸見,其他人可以無得見!
一係就同你+bb,三個人搬出去!同佢講真係頂唔順佢阿媽!
叫佢自己選。。。。

男爵府

ChingChing19 發表於 23-6-4 18:16
我拍拖時,我媽知道我未來奶奶是大陸人,已經同我講大陸奶奶性格刻薄、自私、鍾意攞著數點點點.. 當時我戀 ...

可能你個洗衣機無洗(有菌),或者d衫有。。。。因為我都試過。買d殺菌洗衣液就OK!不過d人PK把口烏做就真是解決唔到!

大宅

樓主為咗b b真係要企硬,我嗰個奶奶當年我有咗B B 2個月故意帶我去啲食狗肉嘅店睇住佢食狗肉,我坐到-半已經肚痛即搭的士走仲搬返娘家住咗兩星期冇理我老公,直至老公答應我以後同佢哋食飯地點我哋定先踩佢。當然咁多年後關係都唔太好因為我刻意保持距離,有啲人本質唔好,唔會因為做咗人哋父母或爺爺嫲嫲而變好。老公始終係人哋個仔夾喺中間,只有自己先可以保護到自己同仔女,啲人就係欺善怕惡,你善良就係對自己和仔女殘忍。加油

別墅

我拍拖時,我媽知道我未來奶奶是大陸人,已經同我講大陸奶奶性格刻薄、自私、鍾意攞著數點點點.. 當時我戀 ...

哎 結婚是愛情的墳墓 婚姻真係靠雙方經營

別墅

BB出世頭幾個月,我放產假,我全力照顧BB,同埋我一路湊B,奶奶都會搵嘢挑剔我,我每次開完奶要俾奶奶過手 ...

好委屈 活得好卑微

別墅

ChingChing19 發表於 23-6-5 16:18
果時老公話會上進,努力做其他工,結果... 我依家睇清事實,俾足機會佢,我諗我亦係時候重新出發
...

加油 女人真的隨時要靠自己

別墅

YuYu88922 發表於 23-6-6 17:11
奶奶吩咐我開桶水,之後佢會落好多洗衣液。
依句說話比較難相信。 感覺似作文, 遇見好多都話bb衫吾洗落咁 ...

真係家家有本難念的經

珍珠宮

ilovecafe 發表於 23-8-3 17:18
我仔出世時我奶奶又係叫我手洗bb所有野,d沖涼布勁重,洗到我手爛,之後我同C6發火,佢放工洗,之後99有話 ...
鄧你辛苦,洗到手爛,有啲奶奶真係好cs, 洗人個女又唔會覺得人地個女辛苦,自己個仔斟杯茶都覺得做死個仔,有本事咪請工人服侍自己服侍自己個仔

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊