夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

呢幾個星期,發現另一半同一個異性經常講電話及wechat, 好多生活細節睇得出係同人發展緊,但同時佢又好似平常咁日日打幾次電話比我,每星期照親密(我哋唔係一齊住的),我好想講出黎話佢知我感覺到唔同左,但如果佢死口唔認,咁可以點?我懷疑佢想享齊人福,一面扼住我,另一面識第二個,我真係好唔開心!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chanchan66 發表於 23-8-7 23:11
呢幾個星期,發現另一半同一個異性經常講電話及wechat, 好多生活細節睇得出係同人發展緊,但同時佢又好似平 ...

男朋友?

分開
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

你無cap 低圖做證據咩?如果有證據點到佢唔認?未結婚就快啲走,費事浪費時間青春!

複式洋房

crystal媽咪 發表於 23-8-7 23:36
男朋友?

分開

我們沒有結婚,一齊13年,我哋年紀唔細,以為大家都搵到一齊行落去的伴侶,無諗到佢有外遇。

複式洋房

janus198 發表於 23-8-7 23:41
你無cap 低圖做證據咩?如果有證據點到佢唔認?未結婚就快啲走,費事浪費時間青春! ...

我無刻意攞佢電話睇,係上星期我們返深圳玩,要做健康碼,一開wechat對話list見到有個女性圖像, 見到留言goodnight, 跟住尋日一齊出街,都見到呢個異性係最頂對話,應該日日都wechat

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chanchan66 發表於 23-8-7 23:41
我們沒有結婚,一齊13年,我哋年紀唔細,以為大家都搵到一齊行落去的伴侶,無諗到佢有外遇。
...

睇得出你唔想放棄
但可接受佢一拖二?

係我會放棄

複式洋房

crystal媽咪 發表於 23-8-7 23:46
睇得出你唔想放棄
但可接受佢一拖二?

係好唔捨得,但如果佢認,我會退出。我係咪好內弱?

寶石宮

chanchan66 發表於 23-8-7 23:48
係好唔捨得,但如果佢認,我會退出。我係咪好內弱?

上2年有網友同你情況差不多
佢地一齊14年,同居的
男的有小三,不止每日傾咁簡單

被捉到有小三後,求原諒話改過。女的原諒左,比左機會,最後又再不停發現更高明的偷食方式,後來分開左

如果佢認,又肯改,可以比一次機會
再衰真係要走

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實一齊十幾年都唔結婚,預咗散架啦!

複式洋房

crystal媽咪 發表於 23-8-7 23:54
上2年有網友同你情況差不多
佢地一齊14年,同居的
男的有小三,不止每日傾咁簡單

以後玩後更高明,呢樣我都有諗過,我唔想再係咁大家你瞞我瞞,真係好辛苦,我決定今日同佢講我感受。

複式洋房

靚靚C9 發表於 23-8-8 07:38
真實一齊十幾年都唔結婚,預咗散架啦!

我哋年紀唔細, 唔會要小朋友,加上居住問題,同埋我覺得唔一齊住都ok, 當然係要彼此忠誠信任,但而家我唔識點樣再信任返佢。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

女人青春有限,既然呢個人已經誠信破產,雖則話年紀開始大,但我都唔會再同佢一齊。學你話齋,我唔想成日諗佢一唔喺我身邊 會同邊個一齊 會做d咩 咁好辛苦。我寧願瀟脫d離開。重過新生活,我諗我會開心好多。

人係要為自己而活呀。既然唔開心,我唔會再嘥時間喺個無謂人身上。唔值得

複式洋房

陳小b 發表於 23-8-8 08:23
女人青春有限,既然呢個人已經誠信破產,雖則話年紀開始大,但我都唔會再同佢一齊。學你話齋,我唔想成日諗 ...

大家講的道理我明白,有邊個會想成日提心吊膽,諗夠境佢係咪同緊另一個係度談緊情,呢種心理壓力好令人透唔到氣。有無人可以話我知,點樣挎過去?

複式洋房

其實最捱係十五十六日日懷疑估估下。倒不如開心見誠同對方講出心中所想,以及做好心理準備佢係有野。
假如佢知錯就比一次機會,之後再犯就係咁先。
當做咗決定之後一切都會豁然開朗起來。

子爵府

多數唔認

大宅

chanchan66 發表於 23-8-8 10:30
大家講的道理我明白,有邊個會想成日提心吊膽,諗夠境佢係咪同緊另一個係度談緊情,呢種心理壓力好令人透 ...

除非你肯接受佢享齊人之福,
否則長痛不如短痛

複式洋房

090922 發表於 23-8-8 13:45
除非你肯接受佢享齊人之福,
否則長痛不如短痛

我無辦法接受到,但佢似乎想咁,因為對我同之前差不多,係有d感覺唔同左,無咁熱情,男人都唔想開口做衰人,我估佢會問我想點。

男爵府

chanchan66 發表於 23-8-8 14:17
我無辦法接受到,但佢似乎想咁,因為對我同之前差不多,係有d感覺唔同左,無咁熱情,男人都唔想開口做衰人 ...

只有開始另一段新戀情才會誇過,始終你地太耐,由戀人變成親人,男人鐘意新鮮感。
講真,一次不忠,百次不容,我自已一定接受唔到,放過人倒不如放過自已。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

夫妻分房訓, 呢度JM一定勸大家同房,何況你地仲要5係同住添。
嚴格上來講, 你地只是指左拖N年咋, 你當人另一半, 人地未必當你係soulmate
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

chanchan66 發表於 23-8-8 14:17
我無辦法接受到,但佢似乎想咁,因為對我同之前差不多,係有d感覺唔同左,無咁熱情,男人都唔想開口做衰人 ...

佢都唔怕俾你知,佢想你主動離開,或者同意佢齊人,你地十幾年佢都冇哂新鮮感,又冇需要負婚姻責任,佢有異心,你都唔好對佢有期望,只會越來越差

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊