夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

工作壓力好大好多時日做夜做都冇回報
星期日做完成日嘢已經係得雞碎咁多收工仲要同佢同事食飯行街買嘢,買到一手都係我只係講咗句好攰想快啲返屋企,佢竟然話做少少嘢都呢樣嗰樣!
個下個心好痛,喺出面做嘢冇人知我付出咗幾多唔緊要,自己老婆都咁樣真係好痛!

大宅

benchan025 發表於 23-8-13 15:25
星期日做完成日嘢已經係得雞碎咁多收工仲要同佢同事食飯行街買嘢,買 ...

回家冲個涼,休息下先
工作不如意,应考慮轉工
老婆都係隨意說下,不要計較啦
樣樣事情看輕些,就不會有太大压力

子爵府

收工就返家休息
你唔識推人?

大宅

星期日做完成日嘢已經係得雞碎咁多收工仲要同佢同事食飯行街買嘢,買 ...

樓主應該考慮轉工/轉行, 壓力大又唔夠休息已經好影響健康,,其次日做夜做收入都唔高,不如考慮下做建築業, 比少少時間去做,做個師傅都4萬人工,至少時間穩定啲。
攰要直接同另一伴講,佢要同同事去就叫佢玩得開心啲,加油!

別墅

工作壓力大而冇回報就要諗轉工
同另一伴溝通多D

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

工作壓力好大好多時日做夜做都冇回報---> 呢句考慮下轉工啦, 拉太太埋怨於事無補。
如果轉5到工, 回家休息. 由太太來體諒你, 而非夾硬頂陪買野.
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

別墅

同佢溝通下,如果唔得就離婚吧

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊