美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我老公大我幾年, 一開始的時候都唔算多頭髮, 但之後去到 M 字額同後面都好疏... 唔太想佢變地中海....

之前開始搜尋植鬆的資料, 本身想去台灣做, COVID 之下就冇去到, 就係香港搵 RGA, 因為對香港植髮唔係太有信心

開頭搵果d 都好貴, 又有朋友去大醫院報左十幾萬 3 ... 咁十幾萬試的話又真係太貴.... 始終果陣都係新

之後我做開 treatment 果度都有呢個療程,終於搵到一間唔洗 2 萬做一次, 就去試左, 同時都有食藥, 佢個額角就唔算多好多, 但後面最少有返 D volume, 最少唔係見到一個海....

做完RGA 都有 keep 住做下其他保養, 叫做keep , 同都有繼續食藥

希望鼓勵到有頭髮問題的朋友, 同身邊果位有頭髮問題的jm

不過我淨係老公試過, 冇女性朋友/自己冇試過,所以唔知女士脫髮有冇用...

複式洋房

幾好成績

大宅

cmuicmui 發表於 23-9-20 15:56
我老公大我幾年, 一開始的時候都唔算多頭髮, 但之後去到 M 字額同後面都好疏... 唔太想佢變地中海....之前 ...

請問做左幾多次,同埋做完幾耐有呢個效果?之後要唔要定期去做?

大宅

貝媽 發表於 23-9-21 00:36
請問做左幾多次,同埋做完幾耐有呢個效果?之後要唔要定期去做?

做 3 次, KEEP 2 年, 但暫時覺得幾好, 要食住頭髮藥, 另外KEEP住打頭皮水光針俾營養佢

複式洋房

rga 做一次得啦,唔洗分開做3次,
我早兩個月做完,額頭都多左毛毛,
正常價錢係做一次,兩萬零蚊內,
你先生做3次咪洗咗6萬

大宅

回覆 mingling89 的帖子

想佢生得好D 呀... 佢本身底子真係太差.........
依家自信返晒黎~

複式洋房

回覆 cmuicmui 的帖子

咁佢後尾枕咪好多傷口?因為要抽6-8粒,我都抽左8,醫生話最多抽到8,唔係越多越好,或者注射越多等於好,我驚你俾人呃咗,6萬太貴

大宅

回覆 mingling89 的帖子

果時有其他朋友資詢過唔同醫生, 有D 地方斷粒計, 多d 就貴d, 有d sell 1 次, 有d sell 2-3 次, 當時最多就係醫院quote 十幾萬, 不過明白醫院係貴d 我老公每次係拎 3-4 粒, 所以唔算多傷口
其實做左1次都明顯好左, 但想效果好D 就有再做

粒數果度都有問過, 有個大學 hallmate 係大集團做醫美醫生, 佢話原廒指引係教 3-4 粒, 再多都冇數據支持, 不過佢果度好貴同埋都驚去到俾人sell (因為佢做果度都出名黑....)
佢 send 左呢條片俾我地 What went wrong with your Regenera Activa procedure? - Hair Talks by Terra Medical - YouTube
另外我地自己都上網search 左一輪先拍板, 果時都見話係一次見效但都想再生多d 頭髮

因為本身其實都想植髮又預左budget, 而且當時都冇旅行去, 所以幾萬都係 budget 之內

禁止訪問

大宅

回覆 fafa豬bb 的帖子

黑果D 冇去, 去左間萬幾蚊一次, 可以揀做幾多次, 冇壓力的有 sell但唔hard sell~

洋房

想要資料呀~

大宅

回覆 mensze 的帖子

PM~~~

複式洋房

回覆 cmuicmui 的帖子

唔緊要啦,最緊要自己覺得ok, 因為一次就得,做3次未聽過,
抽組織粒數就4-8都聽過人講,
10幾萬太誇張啦,6萬我都覺得貴,
我搵資料時見到都係2萬內或兩萬幾,
做完一次之後短時間再做第二同第三次,
有冇幫到生髮,我真係唔知
覺得冇白花就可以,另外睇到好多人話rga對地中海冇效,如果係地中海問題要做植髮

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊