婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

屋企係租既,老公同姑奶由細到大感情好好,有日老公話姑奶想每星期搵三四日上黎探我地,我話:大時大節先啦,我湊仔已經好攰,又要招呼人又要冇得訓晏覺
咁老公覺得都有道理,就將我既心聲轉達比姑奶,每到大時大節,即新年聖誕復活節等等既日子,佢每次上親黎臨走前都會講句:唉,又要等到x月x號xx節先上黎,又要等多幾個月

好似屋企佢有份咁,我啲朋友都唔會好似佢咁厚面皮

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

咁老實講,一星期黎三四日的確太密,但大時大節先見又真係太疏。

男爵府

好媽媽勳章

lsh207 發表於 23-11-28 11:15
屋企係租既,老公同姑奶由細到大感情好好,有日老公話姑奶想每星期搵三四日上黎探我地,我話:大時大節先啦 ...

我兩公婆都不喜歡別人來屋企,仲話要一星期幾日!驚嚇!

男爵府

2024年龍年勳章

你算好幸福 我同9962住 姑9一星期返黎幾次 仲要你唔會知佢幾時返黎

珍珠宮

佢幾大年紀呀?點可能3,4日咁得閒?自己唔揾節目,寄託哂係你老公身上

別墅

大家有自己生活, 一星期幾次誇左d.

別墅

回覆 cecelc 的帖子

本身我就麻麻地佢,大時大節比面下老公比佢上黎算好好,唔係既話真係禁止呢條友入屋,好幾次上黎向我說教,煩到嘔

別墅

回覆 心滿意足 的帖子

我都唔鐘意有外人起屋企,冇得抖又要招呼人

別墅

回覆 YYChannn 的帖子

我原本同你一樣唔幸福,之前係同6299住,日日管住灑又批評我地點湊b,自己又亂咁黎,又成日唔敲門入房,姑奶同大伯又係間中翻黎,係我迫老公搬出去,依家成個世界清靜灑

別墅

回覆 crazypaper 的帖子

就黎40歲,有拍拖,唔唸住結婚亦都唔唸住生,佢翻朝九晚五工,以往多數夜晚同星期六日過黎
最唔明係點解有拖拍都走黎煩我地都唔搵自己條仔,佢兩個唔係一齊住

別墅

我地三人世界脫離6299屋企真係成個人開心灑,但依家又多個姑奶煩住灑,完全唔識體諒人湊仔辛苦,係都要打擾人地生活

珍珠宮

lsh207 發表於 23-11-29 15:22

就黎40歲,有拍拖,唔唸住結婚亦都唔唸住生,佢翻朝九晚五工,以往多數夜晚同星期 ...
咁又真係好奇怪喎,你地其實有無見過佢男朋友?
唔揾男朋友都應該自己去揾吓朋友或者學吓野,咁得閒走黎打搞人地,好唔化

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

睇哂先确认果個真係姑9你姑9真心唔通氣。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

一周3/4晚太多了

我有時周六同佢地食完飯
佢話翌日飲早茶,我都推
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

我同老公冇見過佢男友,但大伯同阿嫂有,6299都未見過,因為99對自己仔女另一半會彈三彈四,即我同阿嫂都比99彈過,所以佢收得好埋

別墅

回覆 kwhkwh 的帖子

我角度覺得佢好厚面皮唔識為人著想,佢既角度咪覺得我冇親情

別墅

回覆 crystal媽咪 的帖子

根本佢全家都唔想見到,全家都有問題,連我媽都話佢地冇禮貌

珍珠宮

lsh207 發表於 23-11-29 21:40

我同老公冇見過佢男友,但大伯同阿嫂有,6299都未見過,因為99對自己仔女另一半會 ...
姑奶關係好,一星期3,4日都多,何況關係唔算好,一個月一次已很俾面,又唔係長輩,唔洗應酬咁多,老公同佢深厚,叫老公返男家陪佢多啲啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊