夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

咁都仲要問…. 再唔走你一定後悔

水晶宮

BK Milk勳章

josephine_bebe 發表於 23-11-28 16:05
入正題喇,小朋友嘅百日宴係6299出錢,佢哋話啲人情唔收返晒,留返$1萬左右俾BB買奶粉…咁我叫老公放入櫃 ...

債可以一條心去還,
問題係偷,
邊可以私自拎老婆金去賣,
小朋友奶粉錢都夠膽拎,
呢啲人無性架

我會分開

水晶宮

BK Milk勳章

yuen061 發表於 23-12-1 09:24
救命!同我境況差唔多,我個係精神出軌課金比台灣妹,借卡數,最近仲比d盪豬盤呃左40萬,我都好想離婚
...

離婚啦
放過自己

珍珠宮

yantung2010 發表於 23-11-28 20:47
回覆 yantung2010 的帖子

仲要小心你盲目退縮忍讓嘅性格對小朋友嘅壞影響

唔駛小心,一定有影響。性格同樣一樣都係遺傳,睇吓喺邊個身上攞得多啲。

珍珠宮

樓主,信任其實一早已經破裂,係你仲不斷冇底線原諒,到頭嚟,你咩都唔會得到,只是美其名有個「家」,但呢個男人,呢個「家」,你覺得穩陣嗎?你想要嗎?

BB生咗就無辦法,但你可以俾更好嘅生活佢。你自己賺錢養個B,都總好過同個「負資產」不斷拖累你,拖累你個家嘅人一齊。你同呢個「負資產」一齊,你好難安穩,莫講話向上爬。

伯爵府

josephine_bebe 發表於 23-11-28 16:05
入正題喇,小朋友嘅百日宴係6299出錢,佢哋話啲人情唔收返晒,留返$1萬左右俾BB買奶粉…咁我叫老公放入櫃 ...

其實我係唔明你老公有前科,你點解唔自己處理果一萬蚊而要經老公,繼而產生佢攞啲錢去買嘢,如果屋企已經差到咁,老公仍然無想過改善,我會選擇放生佢同自己及bb

複式洋房

一日仲有人接濟佢 佢都唔會識醒
我係你就馬上帶埋小朋友走 頭也不回個隻呀

男爵府

背景:結婚超過10年,啱啱高齡生咗個未夠一歲嘅小朋友,無做嘢(但要搵嘢做唔難)

老公呢幾年喺出邊借過幾 ...

明知個老公咁, 仲同佢生B加做FTM真係好勇
比我就唔會再忍
自己做野养小朋友踢開佢

民房

回覆 josephine_bebe 的帖子

一定係分手喇 咁既人都可以係埋一齊 唔洗諗 你由佢自生自滅 帶埋小朋友自己養

務求佢唔再搞你 唔再問你借錢 已經偷笑
唔好再諗佢喇.... 加油

珍珠宮

佢出軌,即係自私,放自己係第一位,再加上偷錢,明知屋企唔係有錢,仲亂用錢,對小朋友成長都好有負面影響
面對咁既老公,加上咁既經濟環境,經濟又拮据,如果有娘家,留個小朋友俾娘家,你出黎工作,改善好個生活環境,係你而家可以控制既範圍,你老公甘大個,你想佢改並唔容易

伯爵府

回覆樓主:

佢唔係理財差
係人品問題

大宅

背景:結婚超過10年,啱啱高齡生咗個未夠一歲嘅小朋友,無做嘢(但要搵嘢做唔難)

老公呢幾年喺出邊借過幾 ...

理財差不是問題,佢偷錢偷嘢又偷食先係問題。
你會愛一個咁嘅人?問下自己個心究竟係愛佢定費事煩離婚之後啲瑣碎事,十幾年感情肯定有,愛情都變為親情啦,你當佢親人,佢當你咩先?佢咁樣對你,根本冇顧及過你喔..你離唔離開對佢而言唔當一回事。有時候傷害到自己嘅人事物真係唔好咁留戀呀。愛惜下自己

大宅

josephine_bebe 發表於 23-11-28 20:27
佢早幾年偷咗我十幾萬金器+外幣我都原諒咗佢,但係今次佢拎咗小朋友嘅$1萬奶粉錢,唔知點解,我真係好嬲同 ...

咁係因為早幾年除咗佢偷走嘅錢同金之外,你仲有返工搵錢!有份工、有錢剩、冇負擔!咪自欺欺人lo…而家你冇返工又冇咩錢啦,又有個甜蜜負擔,壓力大到爆煲喇!佢仲要連小朋友奶粉錢都偷,佢個心黑色㗎!!!

你驚唔驚有一日你唔俾錢佢,佢拎刀逼你俾錢佢?或者用你個名借錢,搞到你周身債?又或者佢發窮惡時,周圍掟嘢,唔小心掟到BB身上?
你覺得以上可能性高啲定佢洗心革面重新做人高啲?

咁多姐妹勸你都冇用㗎,你唔傷到入骨你唔知驚,到時唔洗人勸你都坐火箭走呀!

伯爵府

回覆樓主:

點解仲同呢d人繁殖下一代

複式洋房

rainm 發表於 23-11-28 20:54
連小朋友個奶粉錢都拎,擺明係諗自己多過諗小朋友
我前夫都你c6差唔多,依家直頭失蹤埋,乜都唔理

失蹤左都好過好似死纒住你

別墅

睇你個post以為講緊自己
同你一樣生活喺水深火熱之中嘅我話你知 趁而家小朋友同佢仲未有感情好走 唔好諗住大個啲會好啲 除非你有能力忍受佢俾你不斷咁踩坑 趁而家一切都未到好難嘅時候好快啲走

大宅

onlam2005 發表於 23-11-30 11:15
真的嗎?
你老公多年嚟都係咁, 借錢, 偷錢, 出軌.
你都仲博生BB?

我前夫就係甘,最後容忍左6年,結果離婚,慶幸冇生仔。好後悔浪費左甘多時間,同埋都比佢借左同偷左唔少錢。佢連結婚戒指都偷去當。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊