夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

iphonebb 發表於 23-12-23 20:27
回覆 joejoe711711 的帖子

其實我哋可以幫佢,同唔夠休息都無理由惡個BB嫁。我望住佢湊,有時佢一燥底我就 ...

你咁講,佢似有產後抑鬱喔!快啲睇醫生

大宅

回覆 笨nana 的帖子

宜家佢要返工啦同宜家變左我奶奶都有份湊,我同佢反映咗之後好左,佢似係挨唔到夜多啲。宜家照顧左bb差唔多兩個月,我發覺做夜班個個人就算朝早有訓返都好燥底,包括我。
希望bb快啲戒夜奶

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

iphonebb 發表於 24-1-17 18:14

宜家佢要返工啦同宜家變左我奶奶都有份湊,我同佢反映咗之後好左,佢似係挨唔到夜多啲 ...

努力
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

宜家佢要返工啦同宜家變左我奶奶都有份湊,我同佢反映咗之後好左,佢似係挨唔到夜多啲 ...

係㗎,睡眠補唔返,我反而覺得佢幫你頂咗,你情緒幾好(emoji)(emoji)

別墅

兩公婆合作,好快過

複式洋房

2024勳章

難得你老公會請咁長假幫手湊b

bb滿月後開始見到飲奶模式,夜奶通常都係差唔多時間就扭計,你就隨時預備定彈起身餵奶,唔使等bb喊到全屋人醒晒先餵

加油

大宅

因為我上網睇好多產後抑鬱同埋產後冇補身嘅後遺症,我奶奶都話佢以前無好好養生所以老咗身體唔好,我老公都知道所以一生完基本上都係老公湊,我都覺得佢好好既。

大宅

回覆 bellchungbb 的帖子

係呀,宜家已經有pattern, 但都有啲睡眠不足,老公宜家要返工啦。

禁止訪問

2024勳章

禁止訪問

2024勳章

洋房

一歲前都係咁。。冇架,捱過就冇事,香港地小人多,屋企細,個B一喊基本全屋都醒,唔夠訓,所以會燥底。諗方法捱過就ok, 同埋休息果個人一定要帶耳塞眼罩。加油!

大宅

回覆 sphhku 的帖子

我發覺同bb出街個陣佢係街幾好訓但返屋企就會落地醒。

大宅

回覆 stella00 的帖子

一歲
我發覺其實我都算多人幫我湊b,但唔知點解個個都好攰咁樣。同我哋無一個人挨到夜。個個都係個啲半夜醒就攰死既人。

我哋係香港既屋有上下層,我有試過落下層俾我老公訓下但我都唔可以晚晚係咁。

再加上我奶奶宜家有幫我湊,佢一開始以為自己好掂,但我覺得佢體力都麻麻。湊左兩星期都話就抱唔郁。但佢又唔係話扮野因為我老公男人都手痛。我覺得ftm真係好勁。

大宅

delete

洋房

iphonebb 發表於 24-1-21 19:15

一歲

極端情況係咁 有D 小朋友好易訓,有D好難訓,DD聲都會醒, 到左個B愈黎愈大可能要你一邊抱搖行音樂全部同時做,真心攰,我小朋友難訓教(我都唔係易訓),你家有上下兩層已經好好了,加油!有乜野請工人,長老mon住,我諗你應該有資源請工人,唔好因為咁而影響感情,同時又可享受親子時間。

大宅

我哋有請工人啊,但工人最主要做家務同煮飯。多謝你,我會好好安排一下。遲啲我都要返工,希望呢排可以搵到照顧啊b 個pattern。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊