夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

以下是我朋友的遭遇,覺得朋友好可憐,但又幫唔到佢

朋友同老公拍拖三年,結婚十一年,生左兩個女,本來一家四口好幸福,舊年仲排到公屋上樓,唔使住劏房咁迫

朋友生左細女後,因為一個人湊兩個,所以夜晚好早瞓,自此同老公過住無性嘅生活,佢老公夜晚睇AV 打飛機,朋友都知道,老公甚至會在朋友面前下載AV

過咗無性生活幾年後,老公終於都忍唔到,用交友app 約炮,約左幾次成功,就在交友app 搵食,老公係sales,可以出街見客,老公就用返工時間約炮,晚晚準時返屋企,星期六日family day,表面上係好老公好爸爸,人前人後都係幸福家庭

不過老公偷食得多,出左事,俾朋友知道晒老公過去四年個個星期都約炮,平日朋友死慳爛慳,咩都淘寶,佢老公就去五星酒店約炮,帶女方食浪漫西餐,仲扮出差去旅行

朋友知道後,因為老公承諾改過,所以無離到婚,繼續過住無性婚姻,但係男人又點會信得過,老公繼續返工時間約炮,繼續晚晚準時返屋企

可憐我個朋友,做左家庭主婦後就專心打理頭家,變左肥師奶,過左十年無性婚姻,老公持續偷食都當無事發生,繼續幫佢洗衫煮飯

一個女人的下半生就係咁樣過?做女人做到咁仲有咩意思?
逝去感情如何留得住?

大宅

回覆樓主:

其實女人唔改變也欣然接受,就唔可以怪任何人。原諒之後再犯又無 say no, 咁做朋友又可以點幫?或者你朋友另願過這種有人養,有屋住的生活,總好過反面之後有任何改變影響生活。

茶類愛好者    發表於 24-1-31 10:14

大宅

老公在老婆面前下載AV時,老婆一點點表示都沒有嗎?
似乎她是愛孩子遠遠多過愛老公,變成肥師奶任勞任怨的其實是為了孩子,不是為了老公。

茶類愛好者    發表於 24-1-31 10:14

子爵府

AndesChan 發表於 24-1-30 21:48

朋友同老公拍拖三年,結婚十一年,生左兩個女,本來一 ...

佢老公都一樣好可憐

子爵府

佢老公都一樣好可憐

複式洋房

呢個年代盛行速食愛情,好多人拍拖同結婚都係為咗得到自己想要嘅嘢,令愛情變得膚淺同意義單薄

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

你朋友固然可憐 但點解可以咁耐都唔比個老公?!雖然話湊小朋友攰,但一年什至1個月都比唔倒一次嗎?真係攰得咁緊要?!

我都生咗兩個,但除咗坐月外,如果我老公有需要 ,我都有比佢。

男人始終唔同女人 身體構造唔同。

就算平時講到幾愛,但性對佢地黎講係好重要。所以你應該叫你朋友檢討下 自己究竟邊度出問題先。再平心靜氣同老公講。。唔好屈埋自己。一係就索性搵份野做乾脆離婚。。做女人始終都要底氣。。我自問性格冇你朋友咁大方,可以比個老公咁多年一直喺出面玩。。唔驚有病嗎

大宅

2024勳章

我是男人, 10年無性婚姻不是出外找女人籍口, 特別是已經有孩子. 如果我是這個老公, 老婆唔想, 便把所有心思和錢放在培育小孩子. 有2個女, 慢慢看著她們長大多開心.

我觀察你朋友係為咗孩子, 所以忍. 我希望這個男人醒覺, 佢一念之差, 害了所有人, 孩子長大後會痛恨有這個爸. 好多老男人講, 同子女關係疏離, 其實是種什麼因, 出什麼果.

你朋友願意忍, 是很偉大, 因為孩子沒有爸, 長大後很多心理問題.

大宅

dougiewoodie 發表於 24-1-31 06:41
我是男人, 10年無性婚姻不是出外找女人籍口, 特別是已經有孩子. 如果我是這個老公, 老婆唔想, 便把所有 ...

估唔到呢度有男人可以講呢句說話
(冇性不是籍口)好嘢!

男爵府

090922 發表於 24-1-31 08:55
估唔到呢度有男人可以講呢句說話
(冇性不是籍口)好嘢!

直頭有光環啦,譚道德上身

複式洋房

回覆 dougiewoodie 的帖子

佢老公返到屋企好正常,一樣照比足家用,家長日同旅行會去。只係一離開屋企就偷食,食唔停。
逝去感情如何留得住?

複式洋房

回覆 wholemilk 的帖子

佢知道老公有性需要,所以默許佢睇AV 打飛機
拍拖的時候都知老公大需求,一日可以做幾次
逝去感情如何留得住?

複式洋房

回覆 陳小b 的帖子

就算老公玩到有性病都好,都唔會傳染比朋友啦,十年無性生活
逝去感情如何留得住?

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

AndesChan 發表於 24-1-31 11:25

佢知老公有性需要又唔同佢做?默許佢睇AV打飛機真係皇恩浩蕩。

佢地全家住劏房/公屋,但老公就個個星期去五星級酒店開房,食浪漫西餐和帶女旅行。呢D直頭係中產去滾mode,錢從何來?好難想像。

複式洋房

回覆 靚靚C9 的帖子

只能講
要做就自然有錢有時間
返屋企好慳
出面唔慳
兩面人

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

AndesChan 發表於 24-1-31 12:36
回覆 靚靚C9 的帖子

只能講

咁點解你朋友唔同個老公做呢?

男爵府

AndesChan 發表於 24-1-31 11:26
回覆 陳小b 的帖子

就算老公玩到有性病都好,都唔會傳染比朋友啦,十年無性生活 ...

都唔係架,用同一個廁所,洗同一機衫都會野到架

cathngai    發表於 24-1-31 17:41

複式洋房

靚靚C9 發表於 24-1-31 12:47
咁點解你朋友唔同個老公做呢?

生完第二胎後太攰
同埋對性的興趣唔大

朋友唔想同老公講性的問題
佢老公又無主動講
咁就過左十年
逝去感情如何留得住?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

見到呢d case 真心火都來。女人唔為難女人,但呢case,幫唔落。

你朋友唔可僯亦唔抵可憐,住得劏房仲整兩件,不是一心一意搏公屋搏乜?

女人終於搏到間公屋喎,做到咁點會冇意思?求人得人添啦,男人完左配種責任,仲會理個老公嗎?

成個故仔,事主其實好多選擇,佢選什麼就要承擔結果。
有冇搶心下岀面有冇c 生仔岀來搶公屋?

茶類愛好者    發表於 24-2-1 13:38
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

AndesChan 發表於 24-1-31 11:25

她天真到以為打飛機同真做一樣?
香港缺的是性教育,很多女人純如白兔,卻賠上了婚姻
抑或是我太天真?你朋友明知老公肚餓卻打算餓死他?
有果必有因

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊