6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我BB宜家7個月,平時佢會喺自己張床仔活動為主,有時會放佢喺大人張床比佢郁動下(有照顧者睇住),請問大家play mat加圍欄是否一定要買呢?謝謝🙏🏻

水晶宮

AnnaT 發表於 24-4-15 19:41
我BB宜家7個月,平時佢會喺自己張床仔活動為主,有時會放佢喺大人張床比佢郁動下(有照顧者睇住),請問大家 ...

放咗bb 落圍欄playmat, 佢可以自己玩自己爬,你唔使每一秒鐘都睇實佢。放佢喺床,睇少一秒佢就跌落床的了。

複式洋房

Nbs 發表於 24-4-15 20:38
放咗bb 落圍欄playmat, 佢可以自己玩自己爬,你唔使每一秒鐘都睇實佢。放佢喺床,睇少一秒佢就跌落床的了 ...

多謝你 請問你有冇playmat嘅牌子介紹呢?我見Caraz有地墊寶寶屋同地墊加圍欄,請問寶寶屋好啲定係地墊加圍欄好啲呢?

水晶宮

AnnaT 發表於 24-4-15 20:47
多謝你 請問你有冇playmat嘅牌子介紹呢?我見Caraz有地墊寶寶屋同地墊加圍欄,請問寶寶屋好啲定 ...

我就咁playmat 加圍欄咋
不過你留意圍欄上的窿,我大女嗰陣又細粒又active, 腳仔可以sip 入 d 窿到向上爬

男爵府

AnnaT 發表於 24-4-15 19:41
我BB宜家7個月,平時佢會喺自己張床仔活動為主,有時會放佢喺大人張床比佢郁動下(有照顧者睇住),請問大家 ...

playmat加圍欄比床仔好呀
一來playmat鋪係地下夠硬,bb轉身tummy time、爬行比喺床仔時進步快好多
二來喺playmat玩感覺安全好多,以前喺床仔一眼都唔可以睇少

我bb喺用caraz墊加圍欄,之前都有考慮過買寶寶屋,但喺bb展和網上店啲職員不約而同都話寶寶屋比較岩超細b學tummy time時就買。如果大啲6個月打後先買就playmat加圍欄,最主要喺之後bb學企學行時有圍欄輔助(手仔借力)比較好

如果真喺想買寶寶屋,要買multi bumper,因為nice bumper四邊比較薄,好易搖,bb學企扶住時唔穩陣

不過caraz圍欄做工都喺一般般啦,喺playmat真喺易清潔

大宅

大人床欄+ 圍欄 + playmat, 要多D 拎佢出黎玩, 除左訓, 唔好留係BB床

複式洋房

Nbs 發表於 24-4-15 21:09
我就咁playmat 加圍欄咋
不過你留意圍欄上的窿,我大女嗰陣又細粒又active, 腳仔可以sip 入 d 窿到向上爬
...

唔該你

複式洋房

starlightbabe 發表於 24-4-15 22:15
playmat加圍欄比床仔好呀
一來playmat鋪係地下夠硬,bb轉身tummy time、爬行比喺床仔時進步快好多
二來喺p ...

唔該你 多謝你嘅比較~

複式洋房

awless 發表於 24-4-16 12:35
大人床欄+ 圍欄 + playmat, 要多D 拎佢出黎玩, 除左訓, 唔好留係BB床

請問你係唔係會將playmat同圍欄放喺大人床上面?然後再喺大人床加大人床欄呢?唔該你

大宅

Playmat必須買,救左bb唔少次,由爬到依家會跳都有用(無playmat就會跳到咚咚聲……)買砌的可以幾大都得。

圍欄我只係買淘寶貨,用半年都唔夠bb就已經識爬出去。

除此之外,防撞條都係必須。

複式洋房

hearsay14 發表於 24-4-16 21:03
Playmat必須買,救左bb唔少次,由爬到依家會跳都有用(無playmat就會跳到咚咚聲……)買砌的可以幾大都得。 ...

唔該你,請問你可唔可以share嗰條淘寶link俾我呢?

大宅

淘寶太多了,搜尋嬰兒圍欄就可以

複式洋房

Nbs 發表於 24-4-15 20:38
放咗bb 落圍欄playmat, 佢可以自己玩自己爬,你唔使每一秒鐘都睇實佢。放佢喺床,睇少一秒佢就跌落床的了 ...

複式洋房

hearsay14 發表於 24-4-17 11:36
淘寶太多了,搜尋嬰兒圍欄就可以

唔該你

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊