自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

凸顯某類香港人道德水平低,對欺淩習以為常,以為唔犯法就做乜都得,專嘩眾取寵、發謬論。

其實d人識唔識咩叫人權、私隱、毀謗、尊重、道德、人格、尊重自己、洋相、廉恥、邊界感、正邪…

記者朋友,除浪費社會資源外,請問傳媒、不知名閒人、kol 調教到變咩世界?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

不排除是“有人”指使, keep自己好形象

女的好大道, 冇發動網上水兵反擊戰,
數臭個男人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實離唔離婚都係佢兩公婆嘅事
其他人批評人地真係多鬼餘

cqwert    發表於 24-5-4 19:11
crazypaper    發表於 24-5-4 16:39
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

怕女方來分家產嗎?

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

反而好多報導,係數臭女方
其實我反而支持女方
果個咩劉定堅仲話婚後要支持女方要家庭為重咩咩咩,好大男人主意,不過咁,佢刷流量,梗係要嘩眾取寵

大宅

如果真係有咁嘅事,好成功令我討厭位男主角,離婚咪離婚囉,有咩咁大不了,講到個前妻一文不值!

過多兩日啲留言會出埋三從四德,女子無才便是德,出嫁從夫等等,見到真係得啖笑,bk淪落至此真係悲哀

公爵府

我都覺得點解咁多人關心佢哋離婚,佢哋離婚好小事,都唔明點解講完又講甘。

男爵府

Pa123 發表於 24-5-4 15:42
突顯某類香港人道德水平低,對欺淩習以為常,以為唔犯法就做乜都得,專嘩眾取寵、發茂論。 ...

女人鐘意為難女人,八卦下唔出奇、人身攻擊就過分,用cheap/賤 來形容,D人好似石器時代來,bk真係令我大開眼界

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

哈比族 發表於 24-5-4 17:04
反而好多報導,係數臭女方
其實我反而支持女方
果個咩劉定堅仲話婚後要支持女方要家庭為重咩咩咩,好大男人 ...

都唔知個劉定堅係乜水。
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

子爵府

畀面勳章

crystal媽咪 發表於 24-5-4 16:32

Agree... 人地嘅家事。。平時點相處 只有局內人自己先知。。

人地又冇犯你。。老實講 關你地咩事先?!

你地又唔係當事人。。當中嘅痛苦只有自己領略同感受

cqwert    發表於 24-5-4 19:13

子爵府

畀面勳章

crystal媽咪 發表於 24-5-4 16:32

Agree... 人地嘅家事。。平時點相處 只有局內人自己先知。。

你地又唔係當事人。。當中嘅痛苦只有自己領略同感受

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

陳小b 發表於 24-5-4 17:21

昨日東張西望講到,好似瞓喺人地床下底咁,講佢哋兩個點解要離婚

點解離婚一定係老婆有問題
d人真係好多管閒事
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

廢柴孖條 發表於 24-5-4 17:18
女人鐘意為難女人,八卦下唔出奇、人身攻擊就過分,用cheap/賤 來形容,D人好似石器時代來,bk真係令我大 ...

一齊左咁多年大家都有付出, 分開總有佢地既原因,
但睇返bk既post d人講既說話真係嚇親我,
連登經常仇女都冇佢地d說話咁難聽

男爵府

明顯係男方的人先下手為強
無師自通,每天追求神蹟,鎮守潮汐,戒財色名食睡。無所從來,亦無所去。

男爵府

好恐怖,仲要好似證據確鑿女方一定有第三者一樣

Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

兩個成年人,合則來不合則去,批評人果d,訓係人地兩公婆床下底咩?有咩資格去批評,佢地父母都無得評論啦,更何況外人,一家唔知一家事。成日都據說,聽講,最憎呢d人。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都唔明,一下子排山倒海式的話女方出軌,又話佢好用老公錢去讀書,佢老公又出嚟澄清物業係女方嫌麻煩唔加名~喎~,全部都好似係對男方有利嘅說話,有咁嘅必要咩?男方咁多動作,唔通心虛? 最好笑,數嚟數去冇嘢數,就話用老公錢去讀書都成罪名,個男人如果俾到安全感女方,女方駛鬼學自立。

大宅

Jasmine-4711 發表於 24-5-4 16:07
不排除是“有人”指使, keep自己好形象

女的好大道, 冇發動網上水兵反擊戰,

晨早已出埋啲公關無圖作文咩小雲小吉唱衰啦,男人叫x有晒相又隻字不提
attach0/tmp/phpB16KRQ

Pa123    發表於 24-5-4 17:54

大宅

wonderbaby 發表於 24-5-4 17:08
如果真係有咁嘅事,好成功令我討厭位男主角,離婚咪離婚囉,有咩咁大不了,講到個前妻一文不值!

過多兩日 ...

唔知以為奴為婢,咩包食包住供養你讀書喎,嘩~~~好偉大呀

子爵府

香討鬧女方鬧得更甘想浸豬籠一樣。

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊