自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

今朝去麥當勞食早餐,買咗個炸魚柳早晨全餐,佢跟咗一包蛋黃醬,咁我食食下覺得唔夠去櫃檯問過姐姐攞多一包,跟住姐姐答我話要錢買,ok唔緊要咁我坐低用app諗住買,去功能餐單跟住去其他,見到冇魚醬買,咁我就返去問個姐姐我話你話要畀錢買,但係我想入app又買唔到,咁究竟要點做呢。跟住個姐姐好似畀我拆穿佢咁,就問我頭先係咪畀漏你呀?我話你唔係畀漏我,係我唔夠我想要多包,你話要錢買但係入app又買唔到,我話如果你唔太清楚不如問一問其他同事啦!!

跟住後面有位著灰色卹衫嘅男同事同我講,佢話一個餐跟一包,唔夠係冇得再畀同埋冇得買!!跟住我就答咗佢一句你哋呢間麥當勞咁得意嘅!!咁我就走咗喇。

其實我去過其他幾間麥當勞都食過呢個早餐,問其他麥當勞,其他嗰幾間都係肯畀嘅。

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章

我會打去 hotline 問清楚

男爵府

BK Milk勳章

rosalaw 發表於 24-5-20 09:51
我會打去 hotline 問清楚

剛剛問咗啦!
我第一句問hotline攞蛋黃醬係咪要畀錢買?
跟住佢答我到櫃檯取就可以喇,不用買的。

其實我估如果應該要畀錢買apps係有得買嘅,例如麥樂雞醬,佢真係有得揀同埋有價錢的。但係好似茄汁呢啲冇喺apps度有嘅應該就唔使畀錢買。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

有可能係個職員想幫你就真,佢哋用“比漏” 做理由,唔使你用錢/用app 買醬

就好似街市比膠袋咁,怕比人放蛇,就話:膠袋“穿”了,比多個你裝

別墅

應該可以買

水晶宮

I9528 發表於 24-5-20 09:56
有可能係個職員想幫你就真,佢哋用“比漏” 做理由,唔使你用錢/用app 買醬

就好似街市比膠袋咁,怕比人放 ...

應該係!M記越嚟越孤寒
自由太多會令世人失去平衡

侯爵府

我都覺係個職員想俾你,就話比漏,可能經理briefing過唔可以係咁比人拎啩。

珍珠宮

shareen1109 發表於 24-5-20 09:40
今朝去麥當勞食早餐,買咗個炸魚柳早晨全餐,佢跟咗一包蛋黃醬,咁我食食下覺得唔夠去櫃檯問過姐姐攞多一包 ...

如果你投訴佢,我諗嗰間舖啲職員會俾人訓話,明明覺得唔夠係有得比多包,佢冇理由唔俾,要叫人買

珍珠宮

回覆樓主:

個姐姐怕同事話佢,佢其實應該可以比多包樓主,只要樓主同意係比漏咗,但樓主誠實話要多買一包,佢先做唔到。

男爵府

BK Milk勳章

咁我又冇諗到咁深入呀,當時我只係爭包醬,想快啲搞掂食完走咋。

男爵府

BK Milk勳章

pochario 發表於 24-5-20 10:00
我都覺係個職員想俾你,就話比漏,可能經理briefing過唔可以係咁比人拎啩。
...

其實個問題係佢一開始叫我買,咁我都肯買嘅,但係入到app原來係冇得買我淨係覺得呢樣嘢奇怪啫。咁其實你應該一開始就同我講一個餐只係跟一包唔可以畀多一包,咁會唔會好啲?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

係囉,人地用佢方法去滿足你*喇

古語有云:見好就收

(*樓主)

男爵府

BK Milk勳章

wan_sosin 發表於 24-5-20 10:04
個姐姐怕同事話佢,佢其實應該可以比多包樓主,只要樓主同意係比漏咗,但樓主誠實話要多買一包,佢先做唔到 ...

當時我冇諗咁多嘢呀,我又趕時間只係想快趣搞掂跟住走人咋。

男爵府

BK Milk勳章

loveyou6000 發表於 24-5-20 09:57
應該可以買

呢包醬係冇得買嘅,因為app入面冇呢種產品冇價錢。

男爵府

BK Milk勳章

D..D 發表於 24-5-20 10:06

下。。我冇想得到其他嘢喎,點樣見好就收?我只係想搞清楚究竟係有得買?定冇得買?而冇得買又冇得拎多一包,咁我下次咪唔食呢個餐囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

應該係內部指引,
無得買既, 應該得茄汁, 鹽, 砂糖先無限
其他都唔比多

我買新地以前就咁多花生都比,
而家直頭唔比, 只可以少/走, 唔比多!

男爵府

BK Milk勳章

littlefunpig 發表於 24-5-20 10:09
應該係內部指引,
無得買既, 應該得茄汁, 鹽, 砂糖先無限
其他都唔比多

哦。。。原來係咁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

shareen1109 發表於 24-5-20 10:06
其實個問題係佢一開始叫我買,咁我都肯買嘅,但係入到app原來係冇得買我淨係覺得呢樣嘢奇怪啫。咁其實你應 ...

我諗個服務生冇試過比問要呢樣野
佢經歷左你呢一役,應該學識左架喇
下次會識答客人

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

D..D 發表於 24-5-20 10:06

如果職員一開始就話無得加購,可能我俾漏,咁我會聯想到係想free
如果職員叫買,顧客買唔到再問,我就未必會咁聯想

男爵府

BK Milk勳章

D..D 發表於 24-5-20 10:10
我諗個服務生冇試過比問要呢樣野
佢經歷左你呢一役,應該學識左架喇
下次會識答客人

咁都可能都係我個人問題啫 個個一包都夠,係我要多一包咁奇特。不過講真佢塊魚都幾大塊,我個人嚟講一包就好似唔太夠

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊