懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

生第一胎時開刀, 第二胎試生定開刀好??

醫生叫我揀!!

侯爵府

好媽媽勳章

比你簡係comfort下你者 final都係 advise你開刀架
原帖由 ____莎拉 於 09-8-4 23:54 發表

醫生叫我揀!!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

醫生叫我揀!!

我第一胎開刀,黎緊第二胎都會揀開刀。
My Two Princess

大宅

原帖由 pigpig 於 09-8-5 08:02 發表

我第一胎開刀,黎緊第二胎都會揀開刀。

第2胎開, 係咪係返第一胎開既位置再開, 定揀第2個位開?

要隔幾耐先可以有第2個?

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 sze123 於 09-8-5 09:42 發表

我諗應該係開返同一位置,我未問醫生,下次會問下。
我有朋友生其中2個BB只係相隔14個月,同樣係開刀。

大宅

原帖由 sze123 於 09-8-5 09:42 發表

系開同一個位架,我用全麻,生完既感覺系大教訓醒好精神超正!

大宅

我今日問醫生可唔可以响同一個位度開,佢話可以,我仲問佢可以幫我整返幼佢,因為之前個手勢唔好,我條疤好似條隻筷子咁粗,又紅,又核突,佢話可以幫我剪走嗰D皮,然後唔知點處就會好返架啦

雖然冇人見到,但見到朋友個個開刀條疤都好似條線咁幼,自己嗰條就咁多年都只係由淺色咗少少....

大宅

原帖由 pigpig 於 09-8-5 09:51 發表

咁快, 咁生完冇耐又中, 咁好既!

複式洋房

原帖由 pigpig 於 09-8-5 09:51 發表

我2個BB就係相隔14個月!! heehee ^^

大宅

HIHI,

我想問下你係政府定私家生呀?我都係第一胎開刀,係政府生,而家想生第二胎,唔知會係順產定開刀,所以有d擔心

醫生叫我揀!!

男爵府

親子達人勳章

回覆 1# christychan130 的文章

反正的人唔想開刀都喺怕有巴,你巳经有了,仲使想?無理由自己生辛苦十個鐘丫! 我都喺第=胎照開刀,十二月生.相隔二十一個月.

琥珀宮

原帖由 sze123 於 09-8-6 17:45 發表

咁快, 咁生完冇耐又中, 咁好既!

佢係外國人,已經連續開刀生左4個小朋友,不過,唔會再生啦!夠晒皮

琥珀宮

原帖由 christychan130 於 09-8-12 16:22 發表
HIHI,

我想問下你係政府定私家生呀?我都係第一胎開刀,係政府生,而家想生第二胎,唔知會係順產定開刀,所以有d擔心

如果你第一胎開刀,即使係政府生第2胎,都可以選擇開刀ga。
甘當然你可以試順產...

琥珀宮

原帖由 ____莎拉 於 09-8-6 22:13 發表

我2個BB就係相隔14個月!! heehee ^^

相隔甘近,其實都有好處呀!

大宅

hihi, 你陀成點呀,幾時生?
我相隔成十年都仲可以揀開刀生?
聽d sis講話隔多過三年就要試順產喎

原帖由 pigpig 於 09-8-13 14:02 發表

如果你第一胎開刀,即使係政府生第2胎,都可以選擇開刀ga。
甘當然你可以試順產...

大宅

我都係咁諗,怕順產會好痛頂唔順,但我相隔得太耐可能冇得揀

原帖由 GAT 於 09-8-13 13:56 發表
反正的人唔想開刀都喺怕有巴,你巳经有了,仲使想?無理由自己生辛苦十個鐘丫! 我都喺第=胎照開刀,十二月生.相隔二十一個月.

琥珀宮

原帖由 christychan130 於 09-8-13 15:29 發表
hihi, 你陀成點呀,幾時生?
我相隔成十年都仲可以揀開刀生?
聽d sis講話隔多過三年就要試順產喎

我都ok呀!12月會生啦...
不過,我今胎唔係hk生,所以醫院又無話過左3年唔俾我開刀,只係問左我幾次會唔會試順產囉.....

首頁

尾頁

跳至