母乳餵哺

跳至

首頁
45678...12

尾頁

大宅

大宅

尖東尖咀/ MTR .....LUNCH/收工時間......我都OKAY

就得到3個媽媽同一時間拎仲好.....唔駛你咁辛苦又拎出拎入

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

已經order 左... 嘩... 哈哈,,,
我晏0的再copy 番個offical receipt 俾大家丫...

而家做下野先... 今日淨係攪呢樣野.. 哈哈...

大宅

thank you

大宅

畀面勳章

回覆 sheepdog 的帖子

佢個Easy Expression Bustier for Hands-Free Pumping 應該幾方便,唔似佢跟機個條Handsfree帶咁煩,不過有啲媽媽講話拆既時候要小心,否則容易倒瀉啲奶,我諗住係屋企用,咁可以做下啲簡單既家務!

大宅

畀面勳章

回覆 MM_Baby 的帖子

我都仲坐緊月,到時都係叫老公去交收,尖咀既MTR站都好,一於咁話! 不過就要麻煩到你老公!

好野,咁快就落咗Order,唔該晒! 希望快啲有用,感受下同Swing既分別!

Thank you!

大宅

thank you so much

複式洋房

有人用過kaneson奶泵嗎? 在吉之島賣緊$260, sales 猛話好好用, 話佢以前係浸會做nurse...

大宅

MM_Baby,

我遲來了!!! ng 緊要 la, 我可以等,因我見其他同你一齊訂的都是6月生的,我就7月, 你地訂先都好應該, 訂完可否來報告一下狀況?

請問你是compare 了Bosom Buddies and Mommygear 發覺總數是Bosom Buddies 比較平,所以在Bosom Buddies 買嗎?

其他媽媽, 我還是想訂,有 mo 人想一起訂? share 個運費? 但根據MM_Baby的資料,我們可能要等Bosom Buddies 翻貨, or order from mommygear. 有興趣的請回覆.

Glad  在討論區內不可以集體訂購啊! 請注意. 謝謝!  發表於 11-5-30 12:58

大宅

畀面勳章

回覆 bellabella_oh 的帖子

我見之前有個post係Mommygear訂要usd299.00

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3842200&extra=page%3D4

大宅

cammylau 發表於 11-5-12 17:03

我都仲坐緊月,到時都係叫老公去交收,尖咀既MTR站都好,一於咁話! 不過就要麻煩到你老 ...

我感受到個分別啦~ 結果係 :
1個freestyle > 2個swing
好快你就知~!!

大宅

畀面勳章

所以我好期待! 係呢,你點樣消毒個Breastshield Body, Membrane, and Back Cap呢? 係用烚定係用Steamer?

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

bellabella_oh 發表於 11-5-12 17:56
MM_Baby,

我遲來了!!! ng 緊要 la, 我可以等,因我見其他同你一齊訂的都是6月生的,我就7月, 你地訂先都好 ...

bellabella_oh... 真係唔好意思啊... 幫唔到你... 不過之前有其實有9個jm 想買0架...而家有4個買左... 都仲5個jm 應該要買0架... 你地再gather 過丫...

我係compare 過呢兩間啊...bosom buddies 係平0的... mommy gear 要299us啊....
如果有朋友0係us 就可能會平0的.... 因為 bosom buddies 就算運us 都要收錢... mommy gear 運 us 就free....

但係我訂0個陣時佢得 4 set in stock... 所以可能你要再mail 佢問下幾時會有貨啊...

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

cammylau 發表於 11-5-12 19:46

所以我好期待! 係呢,你點樣消毒個Breastshield Body, Membrane, and Back Cap呢? 係 ...

我都想知點消毒啊... 我連普通pump 都未用過... 到時都唔知識唔識用...

大宅

畀面勳章

其實都係一般可以拆出來的都能夠用Steamer或者用烚既方法消毒,不過Medela佢啲泵係有Membrane,而話說個啲Membrane就唔可以放去Steamer裡面消毒,否則好易瓜,我用緊Swing,佢個黃色Cap同Membrane我就唔敢直接Steam,而係用個奶樽蓋載住咁Steam,咁我就想知用緊Freestyle既JM佢地用Steamer定係用烚既方法消毒?

別墅

我係用freestyle的,我就成套喇叭、connectors同membrane都stream嘅,so far都冇問題呀!

大宅

cammylau 發表於 11-5-12 19:46

所以我好期待! 係呢,你點樣消毒個Breastshield Body, Membrane, and Back Cap呢? 係 ...

吓? 我都係全部攞去STEAM咋~ 我上網見條片乜鬼都放去烚嘛, 即係STEAM得啦~

珍珠宮

回覆 cammylau 的帖子

我自己用煲烚的,因為我有五SET CONNECTORS,所以一日洗一次,因為我LAZY,都會凍水放下去,然後開火直到水滾5分鐘,而我個STEAMER唔夠大放晒啲PARTS去STEAM。但有時我都會STEAM,仲會用MIRCOWAVE STEAM 消毒袋,SO FAR OK。
我只知唔SUGGEST用MICOWAVE OVEN去STEAM個軟喇叭...其他PARTS又無特別MENTION...

大宅

畀面勳章

回覆 吉蒂小豬 的帖子

咁我可能要買定個煲招呼個套Freestyle了 = =!
因為我實在太懶,下下用Steamer,我而家就算Steam Swing啲配件都係用Steamer,但個黃色Cap就會用個樽蓋載住咁Steam,叫做唔係直接Steam囉!

珍珠宮

回覆 cammylau 的帖子

如果你個steamer夠大...其實都唔使特登買多個煲啦,只不過我自己部機唔夠大...哈哈..因為一次要消毒5對PARTS,10個樽,仲有6個奶咀頭連蓋...

首頁
45678...12

尾頁

跳至