母乳餵哺

跳至

首頁
45678...45

尾頁

大宅

Re: “擠奶器試用” 平台

請問各位有

大宅

I want to rent Medela Minin-Electric (single) or (double) for 1 week, anyone can assist?
i just to try the electric pump to see that which one is better? (i already have avent pump)

Thank you very much!!!

大宅

我用Medela Minin-Electric (single). 每次泵都最後都係要用手再渣. o個度都可以有2~3ozo架.
大家係o米o甘o架?
請指教

大宅

睛靈勳章

我都有一部NUK電Pump但完全無用, pump得好痛好辛苦先至有1安, 平時餵奶另一邊流出來都唔只1安啦! 我係開刀生,晚上想休息都唔得要成日餵佢食人奶, 真係好想pump d 奶出來比人餵, 我先至可以去休息, 我阿媽好想玩下個孫,叫我比佢照顧幾日比我休息下, 但係bb食全人奶, 我點比佢!!!!!bb要食奶, 我唔想bb食奶粉, 係咪我唔夠奶所以pump到 ?????????請問有無人可以幫下我???????好心急呀! 抑或有其他牌子真係work可以pump到5,6安奶???????

大宅

WindyChow,

我都係開頭pump得1oz. 起初真係o甘o架. 遲d會慢慢多d.你努力呀. 千其唔好認輸. 你一定夠奶比bb食.

我沒用過nuk電泵. 我用medela電泵. o米有o系o甘. 每次我都要索性又電又渣2邊加加埋埋. 而家每次都會有5oz. 有次重試過7oz. 每日我早上泵一次, 其餘多數埋身喂.

bb而家3個月. 當初我試過一日食十幾餐. 而家不定時隔2,3,4粒鐘食一餐. 我還耍努力希望bb可以有時有侯.大家努力la.

大宅

YanHoMum 寫道:
我用Medela Minin-Electric (single). 每次泵都最後都係要用手再渣. o個度都可以有2~3ozo架.
大家係o米o甘o架?
請指教

I also use Medela Mini-electric... but I find it efficient!

maybe u haven't got enough stimulation to your nipples and so not all the milk will be vaccumed!

吾家三隻小豬樂融融 ;-)  ;-)  ;-)

大宅

睛靈勳章

To YanHoMum.
多謝你既鼓勵! 昨天好心急去左尚健買左個奶泵, 初初想租, 但係都要比幾千炆按金, 後來都係買左medela double mini泵, $1280, 用完之後真係覺得好抵, 之前nuk電泵真係廢!!!!真係要叫d媽咪千其唔好買, 部medela每次都泵到5安奶, 都幾舒服, 真係幾正!!!

大宅

Congrulation!

P.S. BB 都未1個月, 5OZ好勁呀!

大宅

WindyChow 寫道:
To YanHoMum.
多謝你既鼓勵! 昨天好心急去左尚健買左個奶泵, 初初想租, 但係都要比幾千炆按金, 後來都係買左medela double mini泵, $1280, 用完之後真係覺得好抵, 之前nuk電泵真係廢!!!!真係要叫d媽咪千其唔好買, 部medela每次都泵到5安奶, 都幾舒服, 真係幾正!!!

I've also rented a milk pump at home use... much quiet than mini-electric... and okay ga...

子爵府

how much medela電泵 and where is 尚健 pls

大宅

kacary 寫道:
how much medela電泵 and where is 尚健 pls

I rent it in 尚健... aroung $1000+ for 3 months... but u need to pay the deposit (take it back when u return the pump)

尚健 can be found in Shatin (Shatin Centre), Causeway (Causeway Plaza phase 1), Tsim sha Tsui (Tung Ying Builidn)...

子爵府

畀面勳章

請問有沒有尚建的地址與電話,最好是有它的綱址,可以look look先。及,想問問,medela的電奶泵是用乾電還是濕電的?因我見到好似要用火牛的!

大宅

睛靈勳章

Dear suklaic,

尚健 - http://www.meridianhk.com.hk
Causeway Bay 29153388
TST-東英大廈 21919122
Shatin 26928666
Tsuen Wan 29407111
Tuen Mun 24533686
Aberdeen 25550333
North Point 29153388
Yuen Long 24433554
medela的電奶泵是可用乾電同濕電, 我都是剛剛買左1個星期, $1280雙泵, 不知幾好用! 之前用過nuk係廢既, 可以掉去垃圾桶!!!!!!個泵每次左右一齊泵都有6安奶, 好快好舒適!
有問題就pm我啦!!!

子爵府

畀面勳章

真的謝謝你,雖然我的bb在二月才出世,但我都要計劃週詳才可以的,同時又可以給朋友advise送甚麼東西給我。
我見到有兩種雙泵,請問你用那個的呢?
我又想問,除了在尚建買medela的電奶泵外,在護協有沒有得買的呢?

尚健 - http://www.meridianhk.com.hk
medela的電奶泵是可用乾電同濕電, 我都是剛剛買左1個星期, $1280雙泵, 不知幾好用! 之前用過nuk係廢既, 可以掉去垃圾桶!!!!!!個泵每次左右一齊泵都有6安奶, 好快好舒適!
有問題就pm我啦!!!

大宅

睛靈勳章

suklaic,
我係買mini-electric plus (double) 黃色box, 護協有沒有得買我就唔知!!!你打電話去問下啦!

suklaic 寫道:
真的謝謝你,雖然我的bb在二月才出世,但我都要計劃週詳才可以的,同時又可以給朋友advise送甚麼東西給我。
我見到有兩種雙泵,請問你用那個的呢?
我又想問,除了在尚建買medela的電奶泵外,在護協有沒有得買的呢?
[quote]

有問題就pm我啦!!!
[/quote]

大宅

1. Juju'sMum : Avent Manuel Pump
borrow to HoBB fm now to Mid Aug.
will borrow to juneyin fm Mid Aug - Mid Oct.
2. HinHinMa : avent 手動奶泵,歡迎借(returned from Nick 媽)
3. candy_kent : pigeon手泵可以借出比有需要的媽媽.(已借給kwmray)
4. 茵茵 : pigeon電pump可借出
5. violahung : pigeon手泵 + pigeon電泵可借出(手泵已借給鼠鼠BB,電泵已借給eraser)
6.KEYIE : pigeon手泵可借出

提出借用擠奶器的名單:-----

1. chaichai : 我想試用美的牌Media(唔記得係咪甘串)電泵, 有無媽咪可以借出比我試用呢? 唔該!
2. kwmray : 借用泵奶器(試用中)
3. HoBB : Up to Mid Aug.
4. Juneyin : Mid Aug to Mid Oct
www.bfmoms.com.hk
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~

複式洋房

各位媽媽好!

我今個月16號生左阿B,一直都係餵母乳。我返工之後都想繼續餵母乳,所以想試下奶泵,請問有無媽咪可以借出以下奶泵?謝謝!

1.Medela 電泵
2.Pigeon 電泵

另外想問下雙泵係o米會比單泵快好多?返工泵奶係o米用雙泵好d?

子爵府

我想借電pump on Jan any 牌子, pls email to me, thks

複式洋房

I want to borrow the Medela double pump or any brands of the manual pump. Thank you and please email me.

男爵府

牛年勳章 美好大世界2017勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問可以借 pigeon 手泵給我嗎? Thank you~~~

首頁
45678...45

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊