夫婦情感

跳至

首頁
34567...59

尾頁

子爵府

引用:真係叫的話,我諗我唔識反應 +

原帖由 oguh 於 12-08-05 發表
真係叫的話,我諗我唔識反應
你會唔會扮嘢唔應

男爵府

畀面勳章

回覆:濕濕碎碎,同Bruce生活的癲佬情趣

樓主,我宜家會為左睇你嘅新post而入夫妻版,真係勁鐘意你地,睇到Bruce「賴屎」果part真係忍唔住笑出黎,佢會唔會又嬲你爆佢啲魚事影響佢形象呀

感恩

子爵府

judymama 發表於 12-8-5 10:14
你會唔會扮嘢唔應
好提議,等我練習下點扮傻先

子爵府

chu.c9 發表於 12-8-5 12:31
樓主,我宜家會為左睇你嘅新post而入夫妻版,真係勁鐘意你地,睇到Bruce「賴屎」果part真係忍唔住笑出黎, ...
多謝,但我真係好想爆佢衰野

子爵府

玩具勳章 冬日勳章 畀面勳章

我睇到佢塞左要退的底衫入個電腦袋,笑鳥!
雖然Selina好似覺得Bruce挑剔麻煩,不過睇得出你地好sweet!

子爵府

「我真係好有品味。」

如果JM一直有睇開我既post,應該都會知Bruce係偏執狂,對於佢相信、佢鍾愛既野,佢一定一定要維持落去,唔準破壞佢既規矩,佢既高標準世界。佢所有既衫,都係經佢精心挑選,係香港、海外「收藏」而來,就算係「平時著」既家居服,佢都可以講出果件衫既牌子,背後有咩來頭、有咩故事、用咩質料,佢一眼就睇到咩cutting襯自己,每一套西裝、每一對皮鞋,一定係訂造。佢覺得越講究,就越突顯佢有品味,但正常人,見你著住一件五萬蚊既皮外套,都可能當你係五千蚊。

而佢整個衣帽間,只有黑、白、灰、深藍及少量軍綠色既衫褲鞋襪,永遠都唔會著啡色、卡其色同其他鮮色。

有次我想試下佢,買左一條好靚既薄荷綠領帶,偷偷地放係佢衣櫃睇下佢發唔發現。

好快佢發現左,問:「點解送呢隻色比我?你係咪Selina黎架?定係外星人扮佢?」一D面都唔比我。

我:「你可以試下其他顏色呀,悶蛋!」

佢:「咁你對住我悶,又會唔會試下其他老公?」賜佢一巴掌。

最後,我拿了去舊衣回收,佢都無留意。好彩係一條領帶,如果我係送架車比佢,咁就浪費多D喇。

有次,佢送左一條鮮紅色既連身裙比我。我見到,唔知咩反應好,無錯,Valentino既紅色係好靚,但平時真係唔係好敢著出街。

我:「你知唔知我地中國人有個傳說,著紅色衫自殺,會化身厲鬼。」

佢:「係咪電影裡面跳下跳下果D?」

我:「果D係疆屍,厲鬼係著住紅衫好恐佈既鬼。」

佢:「咁你著左又唔係去自殺,你怕咩者?條裙好靚架,唔好浪費呀。」

我都多謝左佢,將條裙收好,諗住過一排佢會唔記得,然後遲D我搵機會捐左去。但Bruce真係好心思細密,自從佢送左條裙比我,我地一有D飯局或party,佢唔見我著,佢就會問點解唔著果條紅裙呀?你著起會好好睇架。次次都問,終於有次我頂唔順佢,著左出去,但加左一年黑色西裝外套出面遮住,同埋襯左對黑皮boot,減輕「厲鬼」感覺。

佢終於一償心願,好滿足望住我話:「我果然無買錯,我真係好有品味,你睇你幾靚。」

我總係覺得,佢送野比我,只係為左證明自己有品味。人地讚我,佢take all the credit

kawai120  sweet  發表於 12-8-16 18:11
Lucy30    發表於 12-8-10 00:04
alicealice313    發表於 12-8-9 16:09
chrischo2002    發表於 12-8-8 13:31
mw2012  我c6 都係穿白,藍色,灰色,卡其色...可以同你c6做朋友~~~  發表於 12-8-5 13:15

大宅

好媽媽勳章

笑死

伯爵府

EQ低d都比你個bruce激死!

侯爵府

引用:「我真係好有品味。」如果JM一直有睇開我既

原帖由 oguh 於 12-08-05 發表
「我真係好有品味。」
你幾個post我都睇曬,今次忍唔住留言,「係咪外星人扮佢」個part好好笑,寸到震!

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:oguh 的帖子

有哩d過敏問題真唔好受

子爵府

BK Milk勳章

回覆 oguh 的帖子

紅色連身裙, 新年着OK呀~~

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+oguh+於+12-08-05+發表「我真

原帖由 sweetieyuki 於 12-08-05 發表
你幾個post我都睇曬,今次忍唔住留言,「係咪外星人扮佢」個part好好笑,寸到震!:excit ...
我都引唔住笑,Bruce真係好搞笑,唔知係咪睇得周星馳多呀,外星人扮都畀佢唸到

感恩

大宅

咁你對住我悶,會唔會試下其他老公? wahahaha 好句好句

mstonana    發表於 12-9-6 15:51

子爵府

初到貴景(一)

Bruce佢識我之前,完全未去過中國或香港,佢去亞洲最遠就係去過印度。對於佢來講,中國或香港,只係旅遊節目見過。

香港定居,我地要先搵屋住。我話先租住,然後等佢一齊都settle down,先買。

好,對「住」有十萬九千個要求既Bruce,要搵一間佢肯住既屋,真係好難。

同佢一齊睇左好幾間選擇,佢一係嫌樓底唔夠高,就係嫌無風景,嫌太高/太低層數,嫌地點唔夠方便,嫌附近太嘈,嫌人地裝修老土,嫌鄰居樣衰(佢自己咩料呀!),嫌人地無中央冷氣,去到一個地步,我問佢,你到底係咪唔想係香港住?你知唔知我已經select過先同佢一齊去睇,係香港黎講已經係好好既居住環境架喇,同埋我講左十萬九千次,我地只係「暫時性」住,又唔係住過世。

終於,搞左一輪,佢揀到喇,好似人地揀千億新抱咁。

然後,佢將佢部份係倫敦傢俱運過來,當日搬運傢俱時,Bruce突然慘叫一聲,好似心臟病發咁,嚇到我即刻去睇下佢咩事,見到佢跪係地上面,以為呢位人兄真係心臟病發(成日食垃圾食物,令我擔心!)點知原來係其中一張古董木書桌在運送途中發生意外,來到香港時隻腳裂左,佢抱住隻書桌腳嚎叫同爆粗:「X%U##%@(%*!&%!!! 點解!!!點解會咁!!!」

然後佢360全方位幫佢檢查有無其他問題,好似醫生咁認真檢查但一路爆粗,心痛無比,因為呢張古董書桌只此一張,而佢話佢好多重要決定,都係坐係呢張桌前思考決定。一輪呼天搶地慘叫之後,佢同負責運輸既公司電話上展開漫長罵戰,鬧到面都紅,佢唔係要倍償,佢已經買晒保險,佢要人地道歉,但人地一早同佢簽約講明總有風險,公司唔會負責,佢話佢會飛返去倫敦搵佢地,唔會就咁算數。有時我真係驚佢會被人告佢恐嚇。

運完部份傢俱,到買新既傢俱。

同佢每日都留連鴨利洲、黃竹坑、灣仔同中環,行行行,睇睇睇,攰到我無晒心機,因為我腳骨力真係唔好,同埋我唔想煩,你快D決定咪得囉。

佢去到又好似驗屍咁驗,問呢樣果樣,問到人地都唔識答,行返出店時,「妙嘴妙舌」咁話人地唔識野,點幫襯佢。我心諗,人地都唔想做你生意啦,大哥,你咁煩。

買傢俱期間,Bruce又要搞運佢D車過來。

車又係佢另外既命根,我夠膽講句,我同架車跌落海,Bruce會救架車先。搞緊運車時佢緊張到失眠,有時我真係覺得有必要同佢去睇心理醫生。有D車佢留係英國,或賣出去,但有兩架佢叫「Baby」同「Darling」既命根車佢想運來香港,Darling係古董車,無得賣,但架車太舊又唔知係香港出唔出到牌,Baby係限量版跑車,香港買唔到,佢堅持要運過來,然後搞呢樣果樣,搵A公司定B公司運,煩到佢爆。兩架車來到都無事,但佢一星期後,揸住架Baby竟然自己炒左。花左幾十萬去運車,結果只係用左一星期。

車炒左,好彩人無事,我嚴禁Bruce以後再開跑車開快車,要佢買架舊mini cooper最快開到100算,開頭佢應承我,真係買左一架(我地係英國都有架送左比人,當年我成日揸)但之後又自己同車廠買架新跑車,佢話唔比佢買車,等如唔比我買鞋,太唔人道。但我著鞋危險D,定係你開快車危險D呢?

有時真係無佢乎。

子爵府

BK Milk勳章

回覆 oguh 的帖子

香港男人都係視車如老婆, bruce 緊張自己老婆都唔出奇啊

男爵府

畀面勳章

肚痛真係好難頂

我生完腸胃都唔好,一肚痛就要去
我老公好嫌棄囉

唯有睇中醫調理下咁
如果佢肯食中藥都可以試下

子爵府

stevekit 發表於 12-8-5 14:47
肚痛真係好難頂

我生完腸胃都唔好,一肚痛就要去
佢有睇過中醫,死頂過飲中藥,但佢唔肯戒生冷野真係無法。中醫話食生冷野、飲凍野最容易出事。

男爵府

睇中醫要介口

子爵府

嫌鄰居樣衰

複式洋房

八掛想問樓主,Bruce係咪獅子座?

首頁
34567...59

尾頁

跳至