母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

〥2005年o既奶媽Come in Ⅱ〥>>快D入來Gathering預埋你

快D入來報到啦!

〥2005年o既奶媽Come inⅠ〥>>快D入來Gathering預埋你

子爵府

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅱ〥>>快D入來Gathering預埋你

文里,
check yr pm pls!

男爵府

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅱ〥>>快D入來Gathering預埋你

Hi, Good morning

琴日休息咗一日, 11:30起身泵奶, 食早餐, 同大女溫習, 5點再訓, 訓到8:00, 都冇谷奶喎, 隔咗9個鐘先泵, 有冇事呢? 00:00 泵多一次就 .

豆豆食咗猴棗散之後, 好返好多喇, 笑容返晒黎, 仲有少少鼻水, 少少咳, 食埋今日猴棗散就完一個療程, 希望可以好返晒啦!

男爵府

尋日雖然好c大雨,但都叫做幾好玩,食到好飽,我地兩餐(基本上我係三餐)都係bbq攪惦.haha! 好抵,我老公話,話幾亞蚊,又有得食又有抽獎,咁抵! haha!所以

[size=xx-large]多謝文里,多謝mandy_tai

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

[size=x-large]文里~多謝你

尋日真係好鬼死大雨...但玩得好開心,d食物都ok幾好味

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我尋日影左幾張相,想問下點整上黎比大家睇呀???

bbpooh,
你唔介意,我公開丁丁d 性感玉照嗎

男爵府

唉!不過這兩日出街出得太盡,周六去飲,周日bbq,尋晚丁丁訓得好差,我又好累,結果佢訓左響大床,跟著朦朧中我好似俾丁丁吮住訓tim!!

aggie_to

我買個架combi車係tm359,謢協買$1069,好似重4.2 or 4.3kg,唔知重唔重啦,不過比起我地之前架坦克車就輕好多.
仲有你take it easy,希望你快d搵到好工人,真係好累的話,就放心心響网床上,她哭就讓她哭一會,在安全情況下讓她獨處一會,自己就鬆一鬆啦.悶就上來吹下水啦!

hellocandy:

希望豆豆快d好,你自己都唔好咁曳曳成日放工就去玩啦,

男爵府

LamLam1022:

露點照???好呀!等心心流下口水都好!

洋房

Though I can't join this gathering this time, I also want to see your photos, pls share happy moments wor!

子爵府

尋日去完BBQ,仲返o左婆婆度,雖然晞嵐豬都有瞓晏覺,但係去o左成日街,佢返到屋企十一點半就瞓o左喇~~~不過今朝未夠八點就起o左身玩,到九點幾又再瞓,瞓到十二點幾 ~
雖然尋日好鬼大雨,又要拎車又要"擔傘",不過真係好多謝文里同咁多位媽媽爸爸同BB,玩得好開心

大宅

文里,

整鬼!咁我地再約啦,仲有包goon呀...

複式洋房

Hello, 大家好! 琴日bbq好開心,好高興認識你地!

多謝晒文里同Mandy,安排個gathering,又要拎咁多嘢去bbq場。You're so great!!!

我個女都好high,成個下午唔瞓,撐到走先嚮車度瞓! 不過可能high 得滯,夜晚都瞓得唔好,攪到我今朝都唔知醒,遲大到......10點至返到公司。 :mrgreen:
[url=][/url]
該用戶已被刪除

子爵府

子爵府

男爵府

昨日咁大雨都有得bbq呀, 咁又幾開心wow, 我出左一陣街, 但太大雨, 都係返左屋企, 好悶, 做下清潔, 煮下飯, 不過唔知點解奶量急跌, 點算呢 :-( :-(

子爵府

Hahaa...可能Glenda豬成場有1半時間都係瞓,所以夜晚都瞓得ok,12:xxam就 ,係半夜3am醒咗20mins,因為要all boo boo

男爵府

好開心!!原來今日丁丁已經9個月大了,想也沒想過居然我也可以餵人奶餵到9個月.這9個月時間真的是有苦又有樂.真的很高與,由于工作要出差,從懷孕到現在我已經有一年半時間沒出差,由于不能再以bb還細的理由拒絕出差,所以我不敢說能餵到丁丁自然離乳或2歲,但短期目標是能餵到他1歲.

另外,當丁丁越大我感覺週圍人對我餵人奶的壓力越來越大,他們覺得咁大還餵,親人朋友尚可應付,但公司特別是老闆的壓力就真的不好受,因為公司吃飯經常要飲酒,他就有點說話給我,我真的不知道是應否先飲,然後當晚讓丁丁飲冰奶,但我知道我老公一定反對我這樣做,但在這方便我實在有大壓力,如果係你,你會如何是好呢?

男爵府

bbpooh,

其實為了身體好, 我都唔會飲酒囉. 但係出差方面, 我又覺得我會想出差, 因為我以前都好enjoy出差的感覺, 如果不時太frequent, 我都會想出差.

其實你已經好叻, 唔好俾咁大壓力自己啦. 死啦, 我最近奶量急降, 真係好弊 :-( :-(

子爵府

bbpooh,
其實,您有冇想過或同丁丁爸商量~~做full time mom??
或者,只做part time,or轉工,可能嗎?其實當丁丁2-3y/o再出黎做嘢,對您會太難嗎?on my way,丁丁嘅情況好需要mama 奶哦!好似,我同我hubby都係"再世華陀...........個藥煲",自細就好多病,我地希望可以Glenda豬有好底子,經商量後,我決定~~做full time mom,我嘅老本行,太難可以pump奶啦!
又或者,市面有D解酒pills,係將酒精轉化成水份,可以請教醫生,是否可行呢?!對bf有否影響呢?!
其實,經常要飲酒對您自己都唔好(蘭桂方係我以前半個屋企),如果,我係你hubby....寧願辛苦都唔俾您做呢份工,養您一世啊!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊