自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

cannon55相機電芯用得好快?

你地唔知有冇覺得去旅行唔夠用,好快冇電定係我部機壞呢,好驚,有冇人可以幫下我,我未夠一年呀.thanks.

大宅

Re: cannon55相機電芯用得好快?

有冇人比的意見我啊.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你部相機係咪用2a電? 我用緊pantex相機..都係2a電,但我揾到一隻勁到飛起又平既义電磁,可用幾日任zoom同閃燈都仲ok...依家我成日帶住部機仔周圍同亞囡影相架!

大宅

醒目開學勳章

我部係cannon IXUS 50 D電都係好快用完又要叉電!

cannon大部份相機都係用專用電架

大宅

ultraman,

咁就幫你唔到啦,因為電既問題所以我特登買啲可用2a電芯既相機!我用緊呢隻電心真係超正呀!帶2 舊去旅行幾日都用唔哂!

大宅

我係用cannon專用電,咁旅行係唔係要買多幾舊電,定係我部機壞,我夜晚叉完,之後早上影左拾幾張就話冇電喎,你話咁點先?唉.......

大宅

啲電係咁上吓架啦,我之前用普通"皂"性電芯,唔使二十張就冇電lu!未計你會zoom及閃灯....惟有帶多幾粒,帶埋义機去酒店义囉!記得chk吓插頭腳係邊隻喎,搞錯咗就大件事!

大宅

thanks.

大宅

ultraman:唔好意思呀,咁我想問下你去旅行需唔需要買多幾個電呢,一日夠唔夠用?thanks.
ultraman 寫道:
我部係cannon IXUS 50 D電都係好快用完又要叉電!

cannon大部份相機都係用專用電架

大宅

醒目開學勳章

我之前用開cannon IXUS 300百萬像數相機(我另買多舊電去旅行用方便好多,最衰舊機D電同新機D電唔啱用),上年部舊機壞左law返去Cannon公司整,佢地話我部舊機冇零件部機壞係佢公司既問題,我1個先都唔洗俾錢,用部舊機就可以換到部cannon IXUS 50 ,我又要重新買個張Card,有時出街影影下相才發現部相機冇電都幾so 興架。暫时未打算去遠行(旅行),所以冇額外買電。

CannonD維修服務又幾唔錯,令我有部新機用。

大宅

ultraman:thanks,總之又唔知佢係壞定係好快冇電,有時影拾幾張就冇電.

大宅

醒目開學勳章

咁就係真係有D唔妥 ,(如在保養期內Check下好DBor)
我部機就冇您講得咁誇張

禁止發言

大宅

唉!我要用專用電芯呀.
ngkit 寫道:
引文:
你部相機係咪用2a電? 我用緊pantex相機..都係2a電,但我揾到一隻勁到飛起又平既义電磁,可用幾日任zoom同閃燈都仲ok...依家我成日帶住部機仔周圍同亞囡影相架!
ngkit寫道:
我想知2a電的义電磁牌子,請pm我。Thx!!!

首頁

尾頁

跳至