母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 06奶媽第3回~~yeah

hihi... 我都報到先, 我係臭臭媽, 係呢我都係細相, 唔知點解你地d相大&靚咁多
wai wai yan&longma, 我已家就係飲緊珍珠奶茶 , 有d內疚tim
yan&longma 寫道:
報到先!前晚叫老公幫手upload左呀囡呀仔幅相,終於攪掂。但係......點解咁唔清楚 唔靚既......:cry:

pigletchan,
奶茶咖啡我都盡量少掂,但有時候呀仔唔生性,一晚醒幾次,咁我太 都會叫杯奶茶,不過規定自己只可以飲一半囉!

子爵府

acpurples,

thank you晒!我會試下泵比佢食啦!
未經本人許可, 不得轉載

大宅

wai wai... teresa1208, 肚腩都冇埋---都唔知話你好定唔好, 我個肚腩已經好似生實左咁, 我重有17磅先返番去之前呀 :-( :-( :-(
anyway, 你要食多d飯先得, 有飯先有脂肪, bb先會重架, 我以前唔食飯架, 但係已家, lunch & dinner 都食一大碗呀
teresa1208 寫道:
[quote]
acpurples 寫道:
teresa, 快d好番呀....同你打氣

thx...... :-P 所以要快D有返胃口食野....
E 兩日加埋食左一碗面+一碗粥... :-( :-(
肚腩都冇埋 [/quote]

大宅

我都明白你嘅感受, 我都試過食消炎藥, 個次以為以後唔為得tim, 係食藥前個餐奶, 我係哭住咁餵架 :-( , 之後成日見到佢嘟嘟咀想食, 幾可憐呀 :-(
viola_siuba ,
其實我冇特別叫Dr 開藥俾我..
但我見到BB飲水,飲水,食粥都嘔 :-( :-( :-( 我唔敢餵住.
3個Dr +老公都要我stop 幾日先 :cry: ,所以未停左lu...
見到個BB咁....心都痛 :-( :-(

大宅

pangchaimami 寫道:
hihi... 我都報到先, 我係臭臭媽, 係呢我都係細相, 唔知點解你地d相大&靚咁多

你試下將相save 150 size..

大宅

[quote]
wai wai... teresa1208, 肚腩都冇埋---都唔知話你好定唔好, 我個肚腩已經好似生實左咁, 我重有17磅先返番去之前呀 :-( :-( :-(
anyway, 你要食多d飯先得, 有飯先有脂肪, bb先會重架, 我以前唔食飯架, 但係已家, lunch & dinner 都食一大碗呀
[quote]
我未病前都係2碗飯+3碗湯(以上).但.宜家連水都飲唔落 :-( :-( :-(

大宅

我都明白你嘅感受, 我都試過食消炎藥, 個次以為以後唔為得tim, 係食藥前個餐奶, 我係哭住咁餵架 :-( , 之後成日見到佢嘟嘟咀想食, 幾可憐呀 :-(

我想快D有得餵番....

男爵府

遲左來報到添

洋房

我嚟啦!
:-P

洋房

哎呀!Teresa, 好惨呀!我都試過腸胃炎,不過醫生冇叫我唔好餵,不過佢話餵時要帶口罩,因為怕D嘔吐物/口水有菌 :tongue:

好明你感受
:-P

大宅

今日第1日返工, 因為出左去食晏, 所以遲左泵奶. 每邊有5oz. 加埋朝早邊餵邊泵. 岩岩好夠阿囝3餐.
不過如果係返lunch 時間泵既話. 唔知會唔會因為早左d而唔夠數呢 希望每日都可以泵夠3餐啦.

不過如果每日都有3餐進帳既話, 咁應該點安排雪奶同冰奶呢

大宅

我都重有成20lbs先去返未有bb之前.

慘喇, 我除左會退奶既野冇食之外. 咩都照食. 海鮮都照食. 好似魚生, 蝦, 貝類咁. touch wood bb冇敏感. 我重以為坐完月可以放監添. 早排新年我都有食少少朱古力, 係最近先知唔食得咋.
奶茶我都介唔到. 依家要返工就更加啦. 不過我都會限自己每日只飲一杯. 所以好怕晏晝要出街食飯, 餐飲都唔知飲咩好.

男爵府

咁快就page 4...

男爵府

開左新版, 我都報到先...

teresa, 希望你快d好番啦~~~

我仲想問大家6個月之後係咪都要pump奶呀? 即係佢食solid果餐就pump定儲奶, 係咪咁呀?

洋房

我都黎報到. 不過我已退役lu.... 等緊重新投產...
我雖然係退役奶媽, 但我每次上bk就第一時間click母乳餵哺, 之後再click06奶媽第x回啦. 由我第一次上bk就係o甘啦. 習慣係到吹o下水, sun o下o甘......

洋房

唔洗驚喎. 1-5個月都係奶量高峰期. keep住pump奶, 遲d多到你要倒呀.....
我個時係今日pump天日食. 多o左就係o甘"吞"直至星期5,(我返5日工個時) 再有多先上冰格備用.
我仲會係雪櫃門有個冰奶in/out表. mark o左in o左幾多奶(幾時), 用o左就畫o左去, 過期就掉. (唔洗下下拎d冰奶出黎點貨.... )
靚靚劉太 寫道:
今日第1日返工, 因為出左去食晏, 所以遲左泵奶. 每邊有5oz. 加埋朝早邊餵邊泵. 岩岩好夠阿囝3餐.
不過如果係返lunch 時間泵既話. 唔知會唔會因為早左d而唔夠數呢 希望每日都可以泵夠3餐啦.

不過如果每日都有3餐進帳既話, 咁應該點安排雪奶同冰奶呢

洋房

teresa1208,

快d好番....再戰江湖

洋房

有人話係諾旭克...... :-(
總之攪到唔餵得 :-( :-( :-( :-(

洋房

pigletchan,

登你開心呀. 奶路又暢通無阻lu...yeah
嘩, 好勁呀. 現家仲有5-6安奶.....
加油

洋房

Mcada,

我個時pump o左幾次就無pump lu. 不過我覺得如果就算唔pump 個次. 下一次埋身都係邊pump邊餵好d. 因為我個時個女食solid 之後個餐好谷奶o家. 我個女仲食一邊就夠添.......但我個時仲傻o下傻o下o甘無pump出黎...........之後過多個0星期都唔谷lu................... :-(
Mcada 寫道:
開左新版, 我都報到先...

teresa, 希望你快d好番啦~~~

我仲想問大家6個月之後係咪都要pump奶呀? 即係佢食solid果餐就pump定儲奶, 係咪咁呀?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊